Connect with us

HANDBAL

HC Zalău se luptă cu Gloria Bistriţa pentru un loc în sferturile Cupei României

Formaţia antrenată de Gheorghe Tadici va susţine miercuri după-amiază partida din optimile competiţiei, în faţa unui adversar valoros. Sălăjencele pornesc cu şansa a doua, dar în propria sală şi cu susţinere din partea publicului şi a galeriei, grupara de sub Meseş speră la o calificare în sferturi

Miercuri, ora 18.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău: HC Zalău – Gloria Bistriţa

Cupa României este competiţia în care HC Zalău a reuşit cele mai bune performanţe în ultimii ani. A luat medalie de bronz atât în 2019, cât şi anul trecut, când a învins-o în finala mică pe Rapid Bucureşti.

Şi ediţia 2022 a Cupei României a fost începută cu dreptul de către formaţia zălăuană, care în 16-zecimi a câştigat la scor în deplasarea de la Neptun Constanţa. Gruparea de sub Meseş a înfruntat o echipă net inferioară, din liga secundă, însă în optimi, lucrurile vor sta cu totul altfel, deoarece HC Zalău dă peste o echipă valoroasă din Liga Naţională.

Miercuri după-amiază, gruparea de sub Meseş joacă pe teren propriu cu Gloria Bistriţa, într-o partidă programată la ora 18.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău. La început de sezon, gruparea din Bistriţa avea ca şi obiectiv calificarea în cupele europene, dar a avut un parcurs ratat în Liga Naţională şi se află doar pe locul 9. Salvarea sezonului pentru echipa antrenată de Horaţiu Paşca este Cupa României, competiţie în care Gloria şi-a propus să ajungă în final-four.

În această fază a competiţiei vrea şi HC Zalău, chiar dacă la meciul de miercuri porneşte cu şansa a doua. Tot cu şansa a doua a pornit şi în meciul de campionat, însă cu toate acestea, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a câştigat partida din tur cu 21 – 19. HC Zalău a câştigat ultimele confruntări de pe teren propriu cu Gloria Bistriţa şi speră într-o calificare şi la meciul de miercuri, mai ales că joacă în propria sală şi va avea susţinere din partea publicului şi a galeriei.

“Avem un meci foarte dificil cu Gloria Bistriţa care este într-o evidentă ascensiune de formă, iar rezultatele o spun. Au jucătoare de mare valoare, nu mai puţin de cinci jucătoare de echipă naţională. Va fi un joc dificil, dar pe care vrem să-l câştigăm”, spune Gheorghe Tadici.

Biletele pentru acest meci se vor pune în vânzare miercuri, începând cu ora 15.00. Preţul unui bilet este 10 lei.

Programul din optimile Cupei României:

Măgura Cisnădie – CSM Slatina
Dunărea Brăila – CSM Bucureşti
CSM Galaţi – Ştiinţa Bucureşti
CSM Tg. Jiu – Rapid Bucureşti
HC Zalău – Gloria Bistriţa
Dacia Mioveni – SCM Rm. Vâlcea
Corona Braşov – Gloria Buzău
SCM Craiova – Minaur Baia Mare – în 15.04

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL