Connect with us

Social

Un tractorist băut bine a provocat un accident cu victimă şi s-a făcut nevăzut

Ameţit bine, un tânăr în comuna Plopiş a urcat la volanul unui tractor şi a intrat într-un autoturism condus de o tânără din Şimleu Silvaniei. Şoferul băut a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, dar s-a întors după vreo 15 minute. Bărbatul riscă dosar penal conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă

Ieri după-amiază, în jurul orei 17.00, un tânăr de 30 de ani din comuna Plopiş conducea un tractor pe Drumul Judeţean 110E. În localitatea Plopiș, pe un sector de drum aliniament, autovehiculul a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 24 de ani, din Şimleu Silvaniei.

În urma impactului, tânăra a fost rănită uşor. Victima a primit îngrijiri de la echipajul medical ajuns la faţa locului.

După impact, şoferul tractorului a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, Totuşi, după aproximativ 15 minute, acesta s-a întors la faţa locului. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat faptul că şoferul de pe tzractor avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat!?

Poliţiştii sălăjenii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.     

Poliţia atenţionează: Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani

Conform cadrului legal în vigoare, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

De asemenea, nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; când conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; nici atunci când conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie”, menţionează IPJ Sălaj.

Fotografie cu caracter orientativ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social