Connect with us

HANDBAL

HC Zalău joacă în fieful vicecampioanei României. La Baia Mare, teren ostil pentru echipa lui Tadici

În etapa intermediară de miercuri, formaţia zălăuană are parte de o deplasare grea pe terenul lui Minaur Baia Mare. Sălăjencele înfruntă vicecampioana României, care în acest sezon a ajuns în sferturile European Handball League. Băimărencele ocupă locul 6 în Liga Naţională şi au cu două puncte mai mult decât HC Zalău. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici joacă pe un teren ostil, unde nu a mai câştigat de mai bine de 10 ani. Ultima victorie a Zalăului la Baia Mare a fost în sezonul 2011 – 2012

Miercuri, ora 17.00, Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare: Minaur Baia Mare – HC Zalău

HC Zalău nu a avut prea mult timp la dispzoiţie să savureze victoria categorică cu SCM Craiova, deoarece a trebuit să se pregătească de un nou joc în Liga Naţională. Unul care se anunţă mult mai dificil pentru echipa antrenată de Gheorghe Tadici, care miercuri după-amiază va juca în deplasare la Minaur Baia Mare.

Sălăjencele dau piept cu vicecampioana României, o formaţie redutabilă, care are în lot o serie de jucătoare experimentate. Amra Pandzic, Cristina Enache, Jelena Lavko, Aleksandra Zych, Asuka Fujita, Yaroslava Burlachenko, Anca Polocoşer, Karoline Helena de Souza, Ana Maria Tănăsie sau Alexandra Severin sunt doar câteva dintre ele, ultimele două evoluând în trecut şi la HC Zalău. Tănăsie a jucat în urmă cu vreo 8 ani, în timp ce Severin a evoluat sub Meseş până în vara trecută, fiind şi golghetera echipei.

În faţa unei astfel de echipe, HC Zalău porneşte cu şansa a doua, însă speră să de-a o replică pe măsură celor de la Minaur. În tur, echipa pregătită de Gheorghe Tadici a avut multe momente bune, dar în cele din urmă a pierdut la o diferenţă de trei goluri.

HC Zalău abordează acest joc de pe locul 8, în timp ce Minaur se află pe locul 6, având cu două puncte mai mult. Gruparea maramureşeană traversează o perioadă foarte bună şi are victorii pe linie de la startul returului. A câştigat cu Măgura Cisnădie, Dunărea Brăila, CSM Slatina, iar sâmbătă, Minaur s-a impus şi în deplasarea de la Dacia Mioveni. Minaur Baia Mare a avut rezultate bune şi în European Handball League, iar în acest sezon a ajuns în sferturile competiţiei, unde va juca cu echipa norvegiană Sola Hk.

Istoricul confruntărilor dintre Minaur şi HC Zalău este de partea celor din Baia Mare. Sălăjencele au pierdut ultimele patru jocuri din campionat, iar ultima victorie a Zalăului a fost în mai 2019, când gruparea de sub Meseş a câştigat pe teren propriu cu 33 – 28. La Baia Mare, echipa lui Tadici nu a mai câştigat de mai bine de 10 ani, ultima victorie fiind în sezonul 2011 – 2012.

Cele două echipe s-au întâlnit de mai multe ori şi în perioada de pregătire. Doar în iarnă au jucat de două ori. La Zalău, partida s-a terminat cu o remiză, iar la Baia Mare, Minaur a avut câştig de cauză.
Partida dintre Minaur Baia Mare şi HC Zalău are loc miercuri, de la ora 17.00, în Sala “Lascăr Pană”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL