Connect with us

DIVIZIA A2

Volei Club Zalău a câştigat Seria Vest şi s-a calificat la turneul de promovare

Formaţia zălăuană a terminat pe primul loc sezonul regulat după ce a obţinut două victorii la ultimul turneu de la Arad. Echipa condusă de Gabriel Terheş se califică pentru a treia oară la turneul de promovare şi va lupta pentru accederea în prima ligă cu Tomis Constanţa, CSM Suceava şi CS Oţelul Roşu

Volei Club Zalău a câştigat Seria Vest a Divizie A2 şi s-a calificat la turneul de promovare pentru Divizia A1. Este un nou rezultat important obţinut în scurta sa istorie de către gruparea condusă de Gabriel Terheş care s-a mai calificat la turneul de promovare în 2019, dar şi anul trecut.

La ultimul turneu din sezonul regulat, Volei Club Zalău mai avea nevoie de 3 puncte pentru a fi sigură de calificare. A reuşit acest lucru încă din primul joc, cu ProVolei Arad, pe care l-a câştigat cu 3 – 1. Volei Club Zalău s-a impus şi în al doilea meci cu Westar Arad, cu scorul de 3 – 0, rezultat în urma căruia şi-a asigurat şi locul 1. În aceste condiţii, ultimul meci cu CS Oţelul Roşu nu a mai contat, iar Volei Club Zalău a suferit o înfrângere în patru seturi.

Cu 26 de puncte acumulate în 12 meciuri, Volei Club Zalău câştigă Seria Vest şi va lupta pentru promovarea în prima ligă alături de Tomis Constanţa, CSM Suceava şi Oţelul Roşu. Turneul de promovare este programat în perioada 1 – 3 aprilie, la finalul turneului urmând să promoveze primele două clasate în Divizia A1.

“Este a treia calificare la turneul de promovare şi fără discuţie pentru noi este o performanţă. Acesta este nivelul, iar dacă am terminat seria pe primul loc înseamnă că am fost cei mai buni şi ne-am făcut bine treaba. Noi vom merge până la capăt, vom juca fiecare meci şi vom încerca să scoatem cât mai mult din fiecare joc şi la acest turneu. Dacă vom dispune de fonduri, vom încerca să organizăm la Zalău turneul de promovare”, ne-a declarat conducătorul Gabriel Terheş.

Rezultatele înregistrate de Volei Club Zalău la ultimul turneu de la Arad:

ProVolei Arad – Volei Club Zalău 1 – 3 (-22, -25, 16, -21)
Volei Club Zalău – Westar Arad 3 – 0 (11, 19, 9)
Volei Club Zalău – CS Oţelul Roşu 1 – 3 (-20, -11, 21, -17)

Clasament Seria Vest: 1.Volei Club Zalău 26p, 2. Oţelul Roşu 24p, 3. ProVolei Arad 21p, 4. Westar Arad 1p.

Volei Club Zalău: Sorin Vişovan, Paul Gudea, Cristian Pop, Ovidiu Teuşan, Cristian Zaha, Marius Nemeş, Vlad Vasian, Alexandru Jurge, Patrik Verdeş, David Domokoş, Marius Ciortea, Ciprian Buta, Sebastian Hidan. Conducător: Gabriel Terheş

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A2