Connect with us

Administraţie

Consiliul Judeţean a emis certificatul de urbanism pentru magistrala de gaz Huedin – Lugaşu, care trece şi prin judeţul Sălaj

Lungimea în plan a traseului conductei este, pe teritoriul Sălajului, de aproximativ 4,4 km. Pe teritoriul Sălajului, conducta va fi amplasată în extravilan și intravilan, pe teritoriile administrative aparținătoare localităților Sâg și Fildu de Jos

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat certificatul de urbanism pentru obiectivul de investiții “Conducta de transport gaze naturale Huedin-Lugașu, inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică”

În lungime totală de aproape 70 kilometri, conducta va traversa teritoriul județelor Cluj, Sălaj și Bihor, și va face legătura între două capete de magistrală de gaz, din zona Huedin (județul Cluj), până în zona Lugașu de Jos (județul Bihor). Lungimea în plan a traseului conductei este, pe teritoriul Sălajului, de aproximativ 4,4 km, lungimea reală urmând să fie definitivată după efectuarea măsurătorilor topografice. Ulterior stabilirii traseului, vor fi identificate categoriile terenurilor traversate, suprafețele afectate din fiecare unitatea administrativ-teritorială, precum și deținătorii respectivelor parcele.

Certificatul de urbanism emis reprezintă un pas extrem de important pentru realizarea proiectului de investiții declarat de Guvern ca fiind proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Faptul că magistrala traversează județul nostru nu poate decât să ne bucure. Pe teritoriul Sălajului, conducta va fi amplasată în extravilan și intravilan, pe teritoriile administrative aparținătoare localităților Sâg și Fildu de Jos. În același timp, va da posibilitatea realizării de rețele secundare pe o rază de până la 50 kilometri. Acest lucru va stimula dezvoltarea economică a zonelor respective, prin crearea de condiții prielnice pentru atragerea de investitori, și va îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Investiția urmează să fie realizată în perioada 2023-2024

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Administraţie