Connect with us

Social

SOS de la pompieri – Doar în ultimele 24 de ore, trei persoane și-au pierdut viața în incendii produse la locuințe

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, nu mai puțin de trei persoane și-au pierdut viața în incendii. Cel mai probabil cauza ar fi nesupravegherea și exploatarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale informează că în ultimele 24 de ore trei persoane și-au pierdut viața în incendii produse la locuințe.

Cauza ar fi nesupravegherea și exploatarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire, cum ar fi sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele asemene, dar și lipsa verificării coșurilor de fum.

Evitați improvizațiile și asigurați-vă că utilizați, pentru încălzirea locuinței, mijloace de încălzire sigure și potrivite pentru căminul dumneavostră!

Pentru a evita astfel de situații

✅apelați la persoane autorizate pentru verificarea, repararea și curățarea coşurilor de fum, cel puţin o dată pe an.

✅stingeți focul din sobă înainte de culcare, pentru înlăturarea pericolului intoxicării cu monoxid de carbon.

INTERZIS

Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

Nu uitați!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, IGSU

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social