Connect with us

Social

S-AU JUCAT CU… FOCUL. Dosar penal pentru un minor de 15 ani şi unul de 17 ani, care au efectuat operațiuni cu articole pirotehnice

Doi minori din municipiul Zalău riscă dosar penal şi închisoare de la trei luni la un an, după ce au efectuat fără drept operațiuni cu articole pirotehnice

Deşi au trecut deja Sărbătorile de Iarnă de aproape o lună, nebunia petardelor continuă. Marţi, 25 ianuarie, polițiștii de ordine publică au depistat în flagrant delict un tânăr de 17 ani, care avea asupra sa 6 cutii a câte 60 de bucăți articole pirotehnice, fără a îndeplini condițiile stabilite de lege. El încerca să le comercializeze unui tânăr din Zalău.

Tot ieri, la ora 20.30, polițiștii au depistat un alt tânăr, de 15 ani, care avea asupra lui articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest scop.

Polițiștii continuă cercetările pentru efectuarea fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută de art. 37 din Legea nr.126/1995 și au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de articole pirothnice.

Poliţiştii sălăjeni ţin să reamintească cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

“Vă reamintim că sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an”, a menţionat Alexandra Sabău – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social