Connect with us

Administraţie

FOTO. Hora Unirii, la Năpradea. Primăria a organizat un eveniment special prin care a marcat ziua Unirii Principatelor Române

Împlinirea a 163 de ani de la Mica Unire s-a marcat în comuna Năpradea prin organizarea unui eveniment în centrul comunal de către Primăria şi Consiliul Local. În jurul unui foc, cetăţeni ai comunei, în frunte cu autorităţile locale şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene au cântat câtece patriotice şi au întins o horă a unirii. Totul s-a organizat cu respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19

Primăria Năpradea se remarcă şi prin organizarea unor evenimente culturale sau artistice, astfel că ziua de 24 ianuarie a fost marcată de autorităţile locale prin organizarea unor manifestări cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Mica Unire.

Evenimentul prin care s-a sărbătorit ziua Unirii Principatelor Române a avut loc în centrul comunal. Cetăţeni ai comunei, reprezentanţi ai autorităţile locale, cât şi reprezentanţi au autorităţilor judeţene şi-au dat întâlnire în faţa căminului cultural. Cei prezenţi au avut steaguri şi torţe în mână şi au pornit din trei părţi ale satului, iar în faţa căminului cultural au aprins un foc în jurul căruia s-a întins o horă a unirii. Au răsunat câtecele patriotice în centrul comunal, iar evenimentul a fost unul reuşit, devenind deja o tradiţie, având în vedere că s-a mai organizat şi în anii trecuţi.

În faţa căminului cultural, cuvântul a fost luat de către primarul Vasile Fodor care a transmis un mesaj cu semnificaţia zilei de 24 ianuarie, dar şi de către viceprimarul Eugenia Pop.

“Mai mult decât o zi liberă, ziua de 24 ianuarie este sărbătoarea Unirii de la 1859, înfăptuită prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, atât în Moldova, cât şi în Muntenia. Importanţa unirii de la 24 ianuarie este înfăptuirea visului de secol al românilor de a trăi la olaltă”, a transmis primarul Vasile Fodor în discursul său.

La evenimentul de la Năpradea a participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – Claudiu Bîrsan, care a transmis şi el un mesaj, dar şi Dana Crişan, directorul ANIF Sălaj şi preşedintele organizaţiei de femei a PNL Sălaj.

La finalul manifestărilor, cei prezenţi au putut servi câte un ceai sau un vin cald şi au gustat din prăjituri tradiţionale.

“Aşa am sărbătorit noi, Ziua Unirii! Mulțumim pentru prezenţa d-lui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, Claudiu-Cristian Bîrsan şi d-nei Dana Crişan, consilier judeţean şi preşedinta OFL Sălaj! La mulţi ani, dragi romani!”, a transmis Primăria comunei Năpradea.

Evenimentul de luni s-a organizat cu respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19.

Foto: Primăria Comunei Năpradea

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Administraţie