Connect with us

LIGA I

Start în Superliga de minifotbal. Începe adevărata luptă pentru titlu

După ce în toamnă, echipele au jucat în calificări, cele mai bune şase formaţii din Divizia A1 şi A2 au mers în Superligă, unde se va da şi lupta pentru titlu. Această luptă este începută de pe primul loc de către Dia Guard Cipricom, care are un punct avans faţă de Autovip şi cu patru mai mult decât echipa de pe locul 3


Campionatul de minfotbal Onix are două faze în ediţia 2021 – 2022. Prima s-a desfăşurat în toamnă şi a constat în meciurile din Divizia A1, A2, B1 şi B2, astfel că la finalul acestei faze s-au desemnat echipele care s-au calificat şi se vor afla la start în Superligă, cele care au mers în Liga 2 şi cele care vor forma Liga 3.

Cele mai bune şase echipe din Divizia A1 s-au calificat în Superligă, care va fi cel mai puternic eşalon, în condiţiile în care aici se vor lupta granzii minifotbalului din Sălaj pentru titlu şi pentru primele locuri.

Echipele s-au calificat în Superligă, iar la start vor avea punctajul înjumătăţit, însă s-a ţinut cont doar de punctele care au fost obţinute în meciurile cu echipele care s-au calificat în Superligă.

La fel se va ţine cont şi de clasamentul golgheterilor din Superligă, fiind valabile doar reuşitele jucătorilor în meciurile cu echipele care de altfel s-au calificat în această competiţie.

Dia Guard Cipricom începe Superliga de pe primul loc

La început de Superligă, pe primul loc se află Dia Guard Cipricom, care are 15 puncte. Campioana Sălajului are la start un avans de un punct faţă de Autovip Garden, o altă grupare de top, care an de an se luptă pentru supremaţie. Surpriza este fără doar şi poate locul fruntaş pe care îl ocupă Onorel Alex Service, care se află pe locul 3, la patru puncte în spatele liderului.  Dandonia, o grupare care de altfel poate emite pretenţii se află pe locul 5, iar Autoland Hosu începe această competiţie doar de pe locul 7.

Prima etapă se joacă în weekend. Dia Guard şi Autovip au meciuri uşoare

Startul Superligii de minifotbal se dă chiar în acest final de săptămână. Prima etapă programează dueluri uşoare pentru liderul Dia Guard Cipricom, care va juca cu Rapid Peceiu, penultima clasată, în timp ce Autovip Garden o va înfrunta pe Stelya Brădet, echipa de pe ultimul loc, care nu a acumulat niciun punct.

Superliga de minifotbal programează un tur de campionat, în care se vor juca 11 etape. La finalul sezonului regulat, primele patru clasate se califică în play-off cu punctajul acumulat, acolo unde vor mai avea loc trei runde, în timp ce echipele clasate pe locurile 5 – 12 vor evolua în play-out, tot cu punctajul acumulat, unde vor mai avea loc şapte runde.

Acest sistem competiţional a fost ales de organizatori pentru ca până la data de 31 mai să poate fi desemnată campioana, dar şi echipele care vor reprezenta judeţul la competiţiile naţionale.În cazul în care la fiinal de campionat, două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte, primul criteriu de deparajare va fi rezultatul din meciul direct.

Cupa României rămâne sub semnul întrebării

Dacă altădată, faza judeţeană a Cupei României se organiza în perioada ianuarie-februarie, acum această competiţie nu se va mai organiza în această perioadă. Organizatorii şi-au luat ca şi marjă de siguranţă pentru a putea duce la bun sfârşit campionatul, chiar şi în cazul unor întreruperi forţate din cauza pandemiei, la fel cum s-a întâmplat în toamnă.

Dacă cele 11 etape vor decurge normal, la fel şi play-off-ul cu play-out-ul, Comisia de Organizare va stabili  posibilitate şi formatul de desfăşurare al Cupei Romaniei, ediţia 2022.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in LIGA I