Connect with us

Social

Miracol de Crăciun – Viaţa unui copilaş de doi anişori din Zalău, salvată de medicii din Cluj printr-o procedură realizată în premieră

Un copil de doar doi anişori din Zalău a fost salvat de la moarte de profesorul Marcel Tanțău din Cluj-Napoca, printr-o operaţie realizată în premieră, după ce – la începutul anului – micuţul a trecut printr-o operație chirurgicală, care nu a dat rezultate și în urma căreia starea de sănătate s-a agravat

Acest sufleţel nevinovat este instituționalizat în cadrul Direcției de Protecție și Asistență Socială Sălaj. De ceva timp, copilaşul de doi anişori era internat la un centru de boli rare din municipiul Zalău, din cauza unei afecțiuni care se manifestă prin incapacitatea de a mânca normal, de a trece bolurile alimentare din esofag în stomac.

De Crăciun, în viaţa copilaşului a existat un miracol. Transferat la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie ”Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, pacientul a fost operat de profesorul Marcel Tanțău, iar intervenţia a fost o reuşită!

Alături de echipa sa, profesorul Tanțău a efectuat o intervenție endoscopică la copilul diagnosticat cu acalazie.

Cum intervenția a fost una delicată, a fost nevoie de întrunirea unui consiliu multidisciplinar pentru analizarea avantajelor şi a riscurilor. Într-un final, s-a luat decizia ca pacientul să fie operat, deşi tehnica folosită este una rar folosită în Europa.

”Premiera constă în faptul că această procedură a fost prima dată aplicată în cazul unui pacient cu vârstă atât de mică, procedura endoscopică efectuată post operator, asta după ce în luna ianuarie a acestui an, copilul a trecut printr-o operație chirurgicală, care, din păcate, nu a dat rezultate și în urma căreia starea micuțului s-a agravat. Înainte de intervenția endoscopică pacientul era alimentat doar prin perfuzii”, a menţionat reputatul chirurg pentru stiridecluj.ro.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social