Connect with us

Social

FOTO – Primăria Agrij a reabilitat şi modernizat drumurile agricole din comună, cu mari economii la buget

Cu angajaţi ai Primăriei, dar şi cu propriile utilaje, administraţia locală a lucrat intens în anul 2021 la aproximativ 30 de kilometri de drumuri agricole de pe raza comunei. Unele erau impracticabile, dar au fost aduse la forma iniţială, prin profilare, iar în unele zone s-a intervenit pe o distanţă de aproximativ 10 km cu piatră spartă. Odată cu aceste lucrări s-au refăcut unele podeţe, iar primarul comunei este încântat de aceste realizări. “Am refăcut drumuri pe care nu se putea circula de 60 de ani. Este o realizare mare care s-a făcut cu bani puţini, fiindcă am lucrat cu oamenii din primărie, dar şi cu utilajele noastre”, spune Ştefan Berar

Primăria comunei Agrij a demarat o lucrare importantă de infrastructură şi începând din primăvară s-a apucat de reabilitat şi reprofilat drumurile de exploataţie agricolă. A fost o muncă titanică, având în vedere că s-a intervenit pe aproximativ 95% din drumurile agricole care sunt pe raza comunei, iar în total s-au pus la punct aproximativ 30 de km.

Au fost locuri în care drumurile agricole erau impracticabile şi pline cu “bălării”, dar administraţia locală le-a adus pe toate la forma iniţială, astfel că acum se poate circula cu orice maşină până la suprafeţele agricole.

Această lucrare a fost realizată cu muncitori din cadrul Primăriei Agrij, dar şi cu propriile utilaje. Unde a fost nevoie, administraţia locală a închiriat un buldozer pentru profilarea drumurilor.

Primăria a reabilitat drumuri pe care nu s-a mai putut circula și de 60 de ani!?

Lucrările au început în primăvară şi s-au încheiat spre final de toamnă, iar primarul Ştefan Berar s-a declarat mulţumit de acest tip de lucrări, mai ales că s-au executat în regie proprie, cu costuri mult mai mici.

Odată cu aceste lucrări de reabilitare şi profilare, drumurile au fost aduse la forma iniţială, astfel că s-a stins o mare nemulţumire a unor cetăţeni, deoarece erau multe locuri în care nu s-a mai respectat traseul acestor drumuri agricole, astfel că se circula chiar şi prin terenurile oamenilor.

În cadrul acestor lucrări, pe aproximativ 10 km de drumuri s-a intervenit cu piatră spartă, iar în multe locuri au fost înlocuite podeţele.

“Drumurile sunt acum practicabile şi se poate circula inclusiv cu maşină mică. Suntem mulţumiţi de ce am făcut, mai ales că ne-a costat puţin, până în 150.000 de lei. A fost o muncă titanică”, anunţă primarul.

“Am intervenit pe aproximativ 95% din drumurile agricole, atât în Agrij, cât şi în Răstolţu Deşert. Ne-am folosit şi de utilajele noastre, dar unde a mai fost nevoie am închiriat, pentru că am lucrat inclusiv la schimbarea unor podeţe. S-au făcut lucrări importante de profilare a drumurilor, am schimbat podeţe, iar cel mai important că drumurile au fost repuse pe vechiul amplasament, ca să nu mai fie litigii cu cetăţenii, fiindcă se intra la ei pe proprietate. Am refăcut inclusiv drumuri pe care nu se putea circula de 60 de ani, din cauză că erau împădurite. Este o realizare mare care s-a făcut cu bani puţini, fiindcă am lucrat cu oamenii din Primărie, dar şi cu utilajele noastre”, ne-a declarat primarul Ştefan Berar cu satisfacție.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Știrile din Sălaj ce a apărut miercuri, 22 decembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social