Connect with us

Actualitate

CAZ ŞOCANT. Copil de 14 ani, împuşcat lângă Sărmăşag

Minorul ar fi fost împuşcat într-o pădure situată în apropiere de cătunul Poiana Măgura de un bărbat de 63 de ani din comuna Măerişte. Făptaşul ar fi auzit mișcare în pădure și, crezând că sunt animale sălbatice, a apăsat pe trăgaci…

Tragedia s-a petrecut duminică după-amiază, undeva după ora 17.00, într-o pădure aflată în apropierea sătucului Poiana Măgura (comuna Sărmășag). De fapt, Poiana Măgurii e un cătun situat între localităţile Ilişua (comuna Sărmăşag) şi Giurtelecu Şimleului (comuna Măerişte), acolo unde la ultimul recensământ ale populației, cel din anul 2011, în această aşezare izolată mai locuiau doar trei persoane. În ultima perioadă, însă, în zonă au răsărit mai multe vile şi chiar pensiuni.

În această sălbăticie, un copil în vârstă de doar 14 ani şi un adult, ambii din satul Giurtelecu Şimleului, ar fi mers după brazi. În pădure, există şi o baracă, unde se aflau doi bărbaţi. Unul dintre ei ar fi mers prin pădure la plimbare, în timp ce un bărbat de 63 de ani, tot din satul Giurtelcu Şimleului, a rămas singur în încăpere.

La un moment dat, în apropiere de baracă s-au auzit zgomote, iar bărbatul aflat singur s-ar fi speriat şi a luat în mână arma de vânătoare a colegului plecat. Fără să stea prea mult pe gânduri, omul a tras un foc de armă înspre locul în care se auzeau zgomote… Victimă a fost minorul de 14 ani, care a fost împuşcat în zona abdominală, dar şi în braţul drept.

Duminică, la ora 17:30, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul în pădurea aparținând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmășag, o persoană a fost rănită prin împușcare. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măeriște, care deținea autorizație de vânătoare pentru ziua în curs, și-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniția, neasigurate într-o baracă și a ieșit la plimbare. În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, tot din comuna Măeriște, prezent în baracă ar fi văzut mișcare în pădure și crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deținerii de arme și muniții, ar fi luat arma și ar fi executat foc de armă în direcția respectivă. Un minor de 14 ani, din comuna Măeriște, aflat în pădure, a fost rănit, prin împușcare, în zona abdominală și în membrul superior drept”, a declarat Ioana Rus – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, pentru Ştirile din Sălaj.

Victima are nevoie de sânge

La faţa locului, s-au deplasat echipaje de intervenţie de la poliţie, ambulanţă şi pompieri, dar şi procurorii care se ocup de caz.

Victima a primit îngrijiri medicale la faţa locului, după care a fost transportată cu ambulanţa la secția UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău pentru îngrijirile de specialitate. Din câte se pare, copilul a pierdut pe drum (n.r. o distanţă de mai bine de 30 de kilometri) o cantitate destul de mare de sânge, astfel că starea sa de sănătate este una destul de gravă. Medicii ar fi extras din corpul copilului mai multe alice, dar una, aflată în zona abdominală, nu ar fi putut fi extrasă… În cursul zilei de azi, mai multe persoane au donat sânge pentru copilul din comuna Măerişte.

Bărbatul care a apăsat pe trăgaci a fost reţinut

Polițiștii sălăjenii au emis mandate de aducere față de cei doi bărbați din baracă, ambii fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj pentru audieri. Față de bărbatul în vârstă de 63 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă. Oamenii legii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 15 decembrie.

Fotografie cu caracter informativ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate