Connect with us

Social

VEŞTI BUNE – Se anunță relaxări de Revelion 2021: fără mască în aer liber, petreceri permise și magazine deschise până la 23.00

Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide ce relaxări ale restricțiilor vor fi permise de Revelion și Crăciun 2021. În discuție ar putea fi permisiunea de a se organiza petreceri, iar magazinele să poată rămâne deschise după ora 21.00. În plus, s-ar putea elimina obligativitatea purtării măștii în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință marți seara și a decis să relaxeze măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 la finalul anului. Mai mult, autoritățile au decis și modificările ce vor fi introduse cu ocazia Crăciunului și a Anului Nou. CNSU a hotărât că ora de închidere a magazinelor să fie 22.00. Deciziile vor fi valabile din 9 decembrie.

CNSU va avea o şedinţă în care va discuta despre relaxările care pot fi luate în România pentru perioada Crăciunului și Revelionului. Potrivit unor surse guvernamentale, petrecerile ar putea fi permise de Revelion, iar magazinele vor putea închide la ora 23.00, faţă de 21.00 cum este în prezent.

Ciucă, despre relaxările de sărbători: “Vom face în aşa fel încât să se evite aglomeraţiile din magazine, să existe posibilitatea ca oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, la Parlament, despre măsurile de relaxare pregătite pentruf perioada Sărbătorilor de Iarnă, că Guvernul va face în aşa fel încât să se evite aglomeraţiile din magazine şi să existe posibilitatea ca oamenii să circule.

Premierul a confirmat că se ia în calcul şi renunţarea la masca de protecţie, în zonele care nu sunt aglomerate. O decizie va fi luată miercuri, în şedinţa de Guvern. Premierul a afirmat că ”vor face în aşa fel încât să se evite aglomeraţiile din magazine, să existe posibilitatea ca oamenii să circule”.

”Ne dorim foarte mult ca reprezentanţii instituţiilor statului să poată să gestioneză foarte bine aceste situaţii (…) Să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, a mai afirmat premierul. El a precizat că toate decizile privind relaxările de Sărbători vor fi făcute publice miercuri.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social