Connect with us

Social

FOTO – ATENŢIE la comerţul din mediul on-line. Un tânăr din Bobota, ţepuit de aproape 3.000 lei

Făptaşii au ajuns pe mâinile oamenilor legii, care au intrat pe fir şi au făcut percheziţii la un cămin studențesc din ARAD, unde au descoperit un adevărat arsenal de materiale folosite în efectuarea unor infracțiuni din domeniul informatic. Un tânăr din BIHOR şi doi tineri din REPUBLICA MOLDOVA au fost conduşi la IPJ Sălaj pentru audieri, “fraţii” de peste Prut ajungând între timp în arest…

Pe data de 28 septembrie, un tânăr de 21 de ani, din comuna Bobota, și-ar fi expus un bun spre vânzare, pe o platformă. În urma acestei activităţi, sălăjeanul a fost contactat de persoane necunoscute, care, sub pretextul că doresc să achiziționeze bunul respectiv. Prin intermediul unui link, i-ar fi solicitat să completeze informații privind datele cardului. Imediat ce tânărul a transmis datele, a constatat că i-au fost retrași de pe card 2.990 de lei.

Polițiștii au fost sesizați, iar, în urma investigațiilor de specialitate efectuate, a reieșit că suma ar fi fost retrasă de un bărbat, de 23 de ani, din județul Bihor, iar faptele reținute ar fi fost comise cu complicitatea a doi tineri, de 24 și 25 de ani, din Republica Moldova.

Perchezițiile au fost efectuate la un cămin studențesc, unde sunt cazate cele două persoane, din Republica Moldova.

În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate aproximativ 5.000 de cartele prepay, dintre care aproape 3.000 ar fi fost utilizate, 5 modem-uri cu 72 de sloturi active/funcționale la momentul efectuării percheziției, un laptop și 2 terminale mobile, despre care se presupune că ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

Marţi, 7 decembrie, Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au pus în aplicare 3 mandate de aducere, pe numele celor trei bărbați, care au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, iar, în urma audierilor, s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cei doi tineri, din Republica Moldova.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și a Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliției Române.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din Bihor și Arad.

Cercetările sunt continuate pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și fraudă informatică, în vederea documentării întregii activități infracționale.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social