Connect with us

Actualitate

Veşti bune din Năpradea. Program prelungit la Grădiniţa din centrul comunal! FOTO

La data de 6 decembrie, Grădiniţa cu Program Normal a devenit Grădiniţa cu Program Prelungit, iar în prezent îşi desfăşoară activitatea o grupă de 15 copii


Primăria comunei Năpradea pune mare accent pe partea de educaţie. Primarul Vasile Fodor, viceprimarul Eugenia Pop, alături de echipa lor din Primărie vor să le ofere preşcolarilor şi şcolarilor din comună cele mai bune condiţii de studiu. Astfel că, instituţiile de învăţământ din comună sunt puse la punct, iar în anul 2016, Primăria a obţinut finanţare prin fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei din centrul comunal.

În prezent, grădiniţa este una la standarde europene, iar în clădire există o sală de mese, bucătărie, o sală de spectacole, mobilier nou, iar aparatura electronică este de ultimp generaţie. Însă, o mare dorinţă a administraţiei locale a fost transformarea Grădiniţei, într-o Grădiniţă cu Program Prelungit.

„Am făcut demersurile la ISJ Sălaj pentru că ne dorim foarte mult să o facem grădiniţă cu program prelungit. Ar fi foarte benefic pentru părinţi, mai ales că foarte mulţi lucrează la Jibou şi le este greu să-i scoată pe copii la ora 13.00. Am avea nevoie de aprobare pentru încă două posturi, o bonă şi o educatoare, pentru a putea funcţiona ca şi o grădiniţă cu program prelungit. Aşteptăm răspunsul celor de la Inspectorat pentru că ceea ce a ţinut de noi, am făcut”, ne spunea în vară, viceprimarul Eugenia Pop

Ei bine, începând cu data de 6 decembrie, Grădiniţa cu Program Normal Năpradea a devenit Grădiniţa cu Program Prelungit Năpradea. Dorinţa autorităţilor a fost îndeplinită, iar în prezent, o grupă de 15 copii îşi desfăşoară activităţile la program prelungit, în intervalul orar 8.00 – 17.00.

“Mulţumim pe această cale, tuturor factorilor implicaţi în realizarea acestui vis al nostru, acela de a transforma Grădiniţa Năpradea într-o Grădiniţă cu Program Prelungit, venind astfel în ajutorul părinţilor care au un loc de muncă, şi nu numai! Dorim tuturor copiilor să se bucure din plin de toate condiţiile pe care le au la Grădiniţă, iar doamnelor educatoare multă sănătate, răbdare, înţelegere  şi putere de muncă. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru, la orice oră, aşa cum am făcut-o şi până acum. Să fie într-un ceas bun şi să auzim numai de bine”, a spus primarul Vasile Fodor.

Iată că ceea ce părea un vis frumos cândva, tocmai a devenit realitate, fiind ca şi un cadou de Moş Nicolae, dacă putem spune aşa, având în vedere data la care a devenit funcţională Grădiniţa cu Program Prelungit. 

Însă, în spate, ştim sigur că este un proces mult mai complicat şi mai îndelungat, astfel că administraţia locală şi toţi cei implicaţi în acest proces merită toate aprecierile noastre.

Mai multe detalii pe acest subiect, în ziarul Ştirile din Sălaj, din 8 decembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate