Connect with us

DIVIZIA A1

Doar cu gândul la cele 3 puncte în partida cu Ştiinţa Bucureşti

În următoarea etapă din campionat, vicecampioana României întâlneşte o vecină de clasament, pe Ştiinţa Bucureşti. Zălăuanii au în faţă o echipă net inferioară şi nu concep decât o victorie de 3 puncte pentru a mai remedia situaţia din clasament. SCM este doar pe locul 6 şi are de recuperat o diferenţă de 8 puncte până la ultimul loc ce duce în play-off-ul pentru locurile 1 – 4


Luni, ora 18.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău:  SCM Zalău – Ştiinţa Bucureşti


Deşi a trecut peste meciurile dificile, SCM Zalău tot nu a ieşit din blocaj. Ca dovadă este rezultatul de sâmbătă, din deplasarea de la Unirea Dej, unde vicecampioana s-a chinuit să câştige şi în cele din urmă s-a impus în setul decisiv. Victoria de două puncte, cât mai ales jocul echipei nu i-a mulţumit pe cei din conducere, astfel că managerul Adrian Feher a şi anunţat măsuri dure în pauza de iarnă, când vor fi daţi afară jucătorii care nu au confirmat.

Până atunci, SCM Zalău trebuie neapărat să facă maxim de puncte din ultimele trei jocuri pe care le mai are de disputat în tur. Următoarea partidă are loc la Zalău, cu Ştiinţa Bucureşti. Gruparea de sub Meseş dă peste o vecină de clasament, care în opt etape a acumulat tot 10 puncte. Bucureştenii, cu o echipă tânără, au câştigat în acest campionat cu Explorări Baia Mare, Rapid Bucureşti, CSU Vest Timişoara şi cu “U” Cluj, dar în faţa echipelor din primele locuri nu au obţinut niciun punct.

Ştiinţa Bucureşti este cotată cu şanse mici în partida de la Zalău, dar  abordează fără presiune acest joc. De cealaltă parte, SCM Zalău are o oarecare presiune, deoarece nu îşi mai permite să piardă puncte. Chiar şi o victorie cu 3 – 2 ar însemna un eşec pentru vicecampioana României, care după opt etape se află pe locul 6, la şapte puncte în spatele Craiovei, care ocupă locul 5 şi la opt puncte de ocupanta locului 4 – Olimpia Titanii Bucureşti – care este surpriza turului, deşi este o echipă nou-promovată.

Partida dintre SCM Zalău şi Ştiinţa Bucureşti a fost programată luni, de la ora 18.00, ca urmare a faptului că în această săptămână, formaţia zălăuană a disputat două jocuri cu Modena în Cupa CEV, dar a avut parte şi de o deplasare lungă până în Italia. La jocul de luni, SCM Zalău se poate bucura şi de aportul fanilor, în tribune fiind permis accesul publicului până la ocuparea a 30% din capacitatea sălii.

Pot participa la meci  persoanele care deţin certificat verde, respectiv cele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

După partida cu Ştiinţa Bucureşti, SCM Zalău se va deplasa la Cluj, pentru jocul cu Universitatea, care are loc pe 11 decembrie, iar în ultima etapă din tur programată în data de 15 decembrie, gruparea de sub Meseş va juca acasă cu Olimpia Titanii Bucureşti.

“Este obligatoriu ca din aceste trei meciuri să obţinem 9 puncte. Dacă vom reuşi să ne mobilizăm ca şi în primul meci cu Modena, cu siguranţă vom reuşi. Ne concentrăm pe primul joc cu Ştiinţa, dar luat la prima vedere, nu ar trebui să avem probleme. Cel mai mult contează jocul nostru şi dacă ne vom face jocul nostru obişnuit vom câştiga cu 3 – 0 fără discuţie. Dacă nu facem greşeli neforţate, nu cred că putem pierde set”, spune antrenorul de la SCM.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1