Connect with us

FOTBAL

UMILINŢĂ. SCM Zalău încasează 6 goluri pe teren propriu de la CA Oradea. FOTO

Orădenii au făcut instrucţie cu SCM, chiar la Zalău şi profitând de pasul greşit făcut de Minaur, CAO devine noul lider din Seria a X-a. De cealaltă parte, zălăuanii au primit o mână de ajutor de la Sportul Şimleu, gruparea de sub Măgura reuşind o victorie în faţa celor de la Lotus Băile Felix, astfel că, matematic, Zalăul încă mai poate prinde play-offul…


În vară SCM Zalău a fost la o secundă de Liga a II-a şi avea mari speranţe pentru acest sezon că de această dată nu va mai rata promovarea. Însă, din vară şi până în prezent, echipa este de nerecunoscut, nu mai sperie pe nimeni, iar rezultatele au fost oscilante, ceea ce îndepărtează Zalăul de play-off.

Însă, ce s-a întâmplat astăzi pe Stadionul Municipal, a fost o umilinţă. Zalăul a fost surclasată de CAO Oradea la toate capitolele, orădenii reuşind o victorie cu 6 – 2, răzbunând eşecul suferit în tur, când, zălăuanii pregătiţi pe atunci de George Zima, se impunea cu 5 – 2 la Oradea.

Revenind la meciul de azi, încă de la început, oaspeţii au fost mai periculoşi, iar Florin Chitaş a deschis scorul încă din minutul 3, din pasa lui Marius Hosu – fost jucător la FC Zalău. Alexandru Sorian a fost cel mai periculos om al Zalăului, însă şuturile sale au ratat de puţin ţinta.

În minutul 18, Mihai Onicaş a avut o intrare imprudentă la Florin Chitaş, iar centralul partidei a dictat lovitură de la 11 m, pe care Cosmin Letan a transformat-o în siguranţă.

Câteva minute mai târziu, Ionuţ Ilieş a centrat perfect pentru Sergiu Jurj, iar SCM reducea din handicap şi speranţele unei reveniri asemănătoare cu cea din meciul cu Minaur era în gândul tuturor zălăuanilor. Însă, aceste speranţe au fost năruite de Florin Chitaş, care a reuşit dubla după o acţiune individuală.

Pe finalul primei reprize, Sergiu Pop a mai avut un şut, dar portarul orădean a fost la post, iar prima repriză s-a încheiat cu avantajul orădenilor de două goluri.

În startul reprizei secunde, Zalăul s-a aruncat în atac, dar fără ocazii clare, iar în minutul 52, tot orădenii aveau să fie cei care modifică tabela, Daniel Stan înscriind cu o lovitură de cap.

În minutul 69, Florin Chitaş reuşeşte hattrick-ul cu un şut superb în vinclul porţii lui Miron, iar cel mai frumos gol al meciului a fost reuşit de Alexandru Lezeu, care a înscris de la aproximativ 25 m cu un şut în vinclul porţii zălăuane.

Era 1 – 6. La acest scor, pe teren şi-au făcut apariţia şi fundaşii Răzvan Dulap şi Dan Berci, ţinuţi pe banca de rezerve de antrenorul Dorin Toma…

În final, Sorian a avut o acţiune individuală şi a pasat excelent pentru Sergiu Pop, care a înscris în minutul 81, stabilind şi scorul final al partidei. 2 – 6, un eşec usturător pentru o formaţie care era obligată să câştige. Totuşi, Zalăul mai păstrează şanse la play-off, beneficiind de un ajutor de la Şimleu, unde Sportul s-a impus cu Lotus Băile Felix.

Dar, chiar şi aşa, chiar dacă primeşte ajutor din altă parte, se pare că Zalăul nu se poate ajuta singură. Jocul scârţie, iar până în prezent, Dorin Toma nu pare să fi găsit o soluţie pentru a îmbunătăţi acest aspect.

A fost ultimul joc al anului, iar pauza de iarnă este binevenită la SCM Zalău care în primăvară, în ultimele trei etape, va încerca să prindă play-offul, pentru a nu-şi rata obiectivul…

După acest meci, CA Oradea este noul lider al Seriei a X-a, orădenii profitând de pasul greşit făcut de Minaur (0 – 0 cu CSM Satu Mare).

SCM Zalău – CAO Oradea 2 – 6 (1 – 3)

Au marcat: Sergiu Jurj (’27) şi Sergiu Pop (’81), respectiv Florin Chitaş (‘3, 35 şi 69), Cosmin Letan (’18-pen.), Daniel Stan (’52) şi Alexandru Lezeu (’72)

SCM Zalău: Bogdan Miron – Iustin Ardelean (’77 Dan Berci), Mihai Onicaş (’77 Răzvan Dulap), Andrei Şumlea, Ionuţ Ilieş, Cosmin Meşter (’60 Alexandru Mare), Vadim Calugher, Alexandru Sorian, Sergiu Pop, Sergiu Jurj şi Sergiu Negruţ (’72 Logon Romaric). Rezerve: Andrei Pop – Alex Nagy, Alex Jula, Mihai Doroftei. Antrenor: Dorin Toma

CA Oradea: Adrian Barabas – Marius Hosu, George Gherman, Florin Chitaş, Daniel Iovita, Raul Ardelean, Cristian Copil, Cosmin Letan, Daniel Stan, Alexandru Lezeu şi Andrei Gheorghiţă. Rezerve: Vlad Gheţe – Paul Chiş-Toie, Andrei Popa, Răzvan Sautiut, Flaviu Porumb, Kovacs Mark, Daniel Cîrjan, Darius Marina şi Radu Bob. Antrenor: Florin Fărcaş

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL