Connect with us

ARTE MARTIALE

SPECIAL. Campionii Sălajului, reuniţi într-un eveniment special la Colegiul Naţional Silvania

La iniţiativa directorului Florin Morar, sportivii emblematici ai judeţului au fost prezenţi astăzi în sala de sport a celui mai prestigios liceu din Sălaj, fiind, probabil, pentru prima dată când cei care ne-au făcut mândri de atâtea şi atâtea ori că suntem sălăjeni au fost prezenţi toţi, într-un singur loc, într-un singur spaţiu, pe un singur “podium”


Vineri după amiază, la Colegiul Naţional Silvania a avut loc un eveniment special, unic am putea spune. Totul s-a petrecut graţie implicării directorului celui mai prestigios liceu din judeţul Sălaj, Florin Morar, iar în sala de sport a Colegiului au fost prezenţi în această seară campionii Sălajului, fie că vorbim despre volei, fotbal, handbal, karate, lupte libere, tenis de câmp sau atletism.

Poate pentru prima dată, într-un singur loc, într-un singur spaţiu, pe un singur podium, în care ne-am amintit cu toţii de vremurile în care Sălajul şi sportivii sălăjeni erau pe cele mai înalte trepte ale podiumului diverselor competiţii importante la care ne-au reprezentat cu mândrie.

Au fost prezenţi în sala de sport de la CNS nume precum Paula Todoran, Valeria Motogna, Alina Țurcaș , Mircea Tutovan, Adrian Gontariu, Dănuţ Ciontoş, Marius Lazăr, Adrian Feher, Iulia Cliţan, Călin Marincaş, Virgil Meleg, Dan Chiş, Ioan Onicaş, Vasile Stâncel, Vasile Jula, Claudiu Cornaci, Daniel Sabou, Cristian Oros, Marius Paşca, Victor Hexan, Doru Marcel Ţârle, Andrei Brisc, Bogdan Cuceu şi mulţi alţii.

Tot evenimentul a început cu intonarea imnului României, iar rând pe rând au luat cuvântul directorul Florin Morar, Dinu Iancu Sălăjanu – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Teodor Bălăjel – viceprimarul municipiului Zalău, Vasile Bulgărean – inspector şcolar general ISJ Sălaj sau Victor Hexan, fostul maseur al echipei naţionale a României.

Prezenţi în sală, Ioan Onicaş – fost purtător al ecusonului FIFA şi Călin Marincaş – multiplu campion mondial, naţional şi european la karate, şi-au serbat azi ziua de naştere, iar cei prezenţi le-au urat un sincer şi călduros la mulţi ani.

Au urmat momente în care s-au prezentat performanţele obţinute la fiecare ramură sportivă, iar primul care a venit la microfon a fost Nelian Ianchiş – pentru a prezentat rezultatele obţinute de atleţii de la CSS Zalău de-a lungul anilor.

A urmat Remus Cliţan – preşedintele celui mai titrat club de karate, CS Terra Kid Zalău, urmat de Iulia Cliţan – sportiva fanion a clubului, cea care avut şi un discurs emoţionant, în care a ţinut să evidenţieze faptul că deşi este uşor să vorbeşti despre performanţă, este pe atât de greu să ajungi acolo.

Călin Marincaş – multiplu campion mondial, european şi naţional, ales de mai multe ori cel mai bun sportiv al judeţului a urmat la microfon, după care a urmat şi karateka Dan Chiş – conducătorul clubului de karate CS Dani San.

Nu putea lipsi de la acest eveniment Virgil Meleg, sportivul sălăjean cu cele mai bune rezultate în box.

Ultimul sportiv sălăjean care a fost prezent la Jocurile Olimpice este Paula Todoran, atleta având şi ea un moment la microfon, în care le-a povestit celor din sală despre cele peste 150 de medalii cucerite în carieră.

La Olimpiadă a fost şi Valeria Motogna, de mai multe ori, iar în 2008 a fost chiar port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Beijing, handbalista luând cuvântul de asemenea.

Voleibalistul Mircea Tutovan, atletul Doru Marcel Ţârle, luptătorul Gheorghe Stanciu (cel care a obţinut prima medalie de la CSS Zalău) au luat şi ei cuvântul.

Totul s-a încheiat cu depănarea amintirilor, dar şi cu un meci de volei între echipa liceului şi o echipă formată din actuali jucători de la SCM Zalău, echipa care reprezintă judeţul în Divizia A1 la volei masculin.

Dar, mai multe detalii despre acest subiect, în ziarul Sportul Sălăjean din 8 decembrie.

Vom reveni în zilele următoare şi cu o galerie foto de la acest eveniment.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE