Connect with us

Social

VIDEO – Dr. Monica Puşcaş şi dr. Viorel Vereş – doi medici sălăjeni decoraţi de preşedintele României. „Aţi luptat pentru salvarea celor în suferință şi vă sunt profund recunoscător” – Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 1 decembrie 2021, la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a unor cadre medicale, membrii ai corpului didactic și reprezentanți ai societății civile, cu prilejul Zilei Naționale a României

Medicii sălăjeni Monica Pușcaș și Viorel Vereș au fost decorați de președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Cei doi reputaţi doctori ai Spitalului Județean de Urgenţă Zalău au fost decorați cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler și Ordinul Meritul Sanitar. În decretul semnat de președintele Klaus Iohannis se precizează că aceste distincții au fost acordate „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de Covid-19”.

În total, președinte României a decorat 28 de medici din România.

Dr. Monica Pușcaș este șeful Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Zalău, ea fiind şi primul medic al acestei unități spitalicești care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

Dr. Viorel Leontin Vereş este medic specialist şi şeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Zalău.

În cadrul ceremoniei de decorare a acestor medici care a avut loc pe 1 Decembrie la Palatul Cotroceni, președintele României le-a transmis acestora că „doar vocația și înzestrările dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii și a condițiilor extrem de grele, nu v-ați pierdut optimismul că puteți învinge boala și nu ați ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor. Prin dragostea pentru viață și pentru oameni, v-ați avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei”.

Klaus Iohannis a arătat că echipele de îngrijire critică din care fac parte acești medici s-au aflat alături de români în fiecare zi, luptând pentru salvarea celor în suferință.

„Este un efort susținut într-un mediu de lucru dificil, pe care doar oamenii curajoși și devotați pot să-l facă și, de aceea, vă sunt profund recunoscători”, a mai spus președintele României.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social