Connect with us

TENIS

Trei sălăjeni au arbitrat ultimul meci al carierei pentru Horia Tecău

Andrei Brisc, Mihai Grec şi Liviu Petrean au fost arbitri de linie la duelul dintre România şi Peru din Cupa Davis, înfruntarea în cadrul căreia, Horia Tecău a disputat ultimul său meci din carieră


Horia Tecău este un nume emblematic pentru tenisul românesc, fiind unul dintre tenismenii care a făcut performanţă la cel mai înalt nivel. Tecău se poate lăuda cu 3 titluri de Grand Slam la dublu: Australian Open (2012), Wimbledon (2015), US Open (2017), dar şi cu alte 5 finale de Grand Slam. Totodată, românul s-a aflat pe locul 2 ATP la dublu în 2015, când a obţinut titlul şi la Turneul Campionilor.

În palmaresul său se mai află şi medalia de argint de la Jocurile Olimpice de la RIO din 2016, alături de Florin Mergea. După o carieră de excepţie, Horia Tecău şi-a anunţat retragerea, spunând că duelul dintre România şi Peru din Cupa Davis va fi ultimul din carieră.

Înfruntarea a avut loc în perioada 27 – 28 noiembrie, în BT Arena din Cluj-Napoca, meciul contând pentru calificarea la barajul Grupei Mondiale I. 

Alături de Horia Tecău, din lotul României au mai făcut parte Marius Copil, Nicolae Frunză, Adrian Boitan şi Ştefan Palosi. Tricolorii aveau să se impună cu 4 – 0, deoarece ambele echipe au solicitat ca meciul 5 să nu se mai dispute. La final, Horia Tecău (36 de ani) a fost felicitat de Federaţia Română de Tenis, tenismanul primind şi un tort uriaş din partea organizatorilor.

La ultimul meci al emblematicului tenisman au fost prezenţi şi cinci sălăjeni.

Andrei Brisc, Mihai Grec şi Liviu Petrean au fost arbitri de linie, în timp ce Raymond şi Roland Petrean au fost copii de mingi. Chiar dacă îşi anunţase retragerea, Horia Tecău se gândeşte să mai participe în Cupa Davis, însă, rămâne de văzut ce va fi. Cert este că nu-l vom mai vedea pe Tecău în circuitul ATP.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS