Connect with us

CUPELE EUROPENE

SCM Zalău a pierdut onorabil primul meci cu Modena din Cupa CEV

În manşa tur a 16-zecimilor de finală, formaţia zălăuană a cedat în faţa titratei echipe din Italia, la capătul unui joc ce durat patru seturi. Însă, SCM Zalău a avut şi momente bune, mai ales în setul trei pe care l-a câştigat cu 25 – 21. Vicecampioana României a ţinut aproape de adversar şi în setul patru, în care diferenţa din final a fost doar de patru puncte

La doar un an şi jumătate de la înfiinţare, SCM Zalău are ocazia să joace în Europa şi nu cu orice echipă ci cu o forţă din voleiul european. Este vorba de Modena, multipla campioană a Italiei, în faţa căreia, SCM Zalău nu s-a făcut de râs în meciul tur din 16-zecimile Cupei CEV.

Pe terenul italienilor, voleibaliştii zălăuani au început cu trac ca dovadă scorul în primul set, în care Modena s-a impus cu 25 – 15. O diferenţa destul de mare s-a înregistrat şi în setul doi, pe care italienii l-au câştigat cu 25 – 17.

Din setul trei, formaţia antrenată de Marius Lazăr şi Andrei Păun a prins curaj şi s-a instalat la conducere din debut. Tabela a arătat 1 – 3, 2 – 6 sau 4 – 10 în debutul setului, dar Modena a revenit în joc şi scorul a fost egal în mai multe rânduri la 17 – 17, 18 – 18 şi 20 – 20. A urmat un final de set de excepţie pentru vicecampioana României care nu a mai greşit şi a contabilizat cinci puncte la rând, reuşind să câştige primul set în Europa, cu scorul de 25 – 20.

SCM Zalău a făcut faţă adversarului şi în setul patru, dar până la urmă, valoarea şi experienţa şi-a spus cuvântul, iar Modena a câştigat cu 25 – 21.

Italienii s-au impus cu 3 – 1 şi sunt ca şi calificaţi în optimi, în timp ce SCM Zalău rămâne cu satisfacţia că în multe momente s-a ridicat la nivelul mai valoroasei adversare. Miercuri, de la ora 19.00 (ora României) are loc returul dintre cele două echipe, în care SCM Zalău îşi propune să aibă o prestaţie cel puţin la fel de bună.

Modena – SCM Zalău 3 – 1 (15, 17, -20, 21)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE