Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău debutează în Cupa CEV în faţa unui gigant din voleiul european

La doar un an şi jumătate de la înfiinţare, formaţia zălăuană susţine primele meciuri europene. În 16-zecimile Cupei CEV, SCM Zalău înfruntă Modena, titrata echipă din Italia şi chiar din Europa, care ani la rând a avut rezultate notabile în competiţiile europene. Ambele jocuri se dispută pe terenul italienilor, partida tur fiind programată marţi, de la ora 21.30 (ora României), în timp ce returul se dispută miercuri, de la ora 19.00 (ora României)

Secţia de volei de la SCM Zalău a fost înfiinţată în vara anului trecut, iar încă din primul sezon, echipa de volei a reuşit o performanţă notabilă şi a devenit vicecampioana României.

Locul 2 obţinut în campionatul trecut al Diviziei A1 i-a dat posibiliatea echipei zălăuane să joace în Europa, mai exact în Cupa CEV, a doua competiţie ca şi valoarea după Liga Campionilor.

Din păcate pentru zălăuani sorţii nu au fost deloc blânzi, astfel că SCM Zalău a dat în 16-zecimi peste Modena, titrata echipă din Italia, dar şi din voleiul european.

SCM Zalău înfruntă o echipă de top, care a câştigat de 12 ori titlul în Italia, a cucerit alte 12 cupe al Italiei, dar şi patru supercupe. În Europa, Modena a cucerit 12 trofee. De patru ori a câştiga Liga Campionilor, de trei ori Cupa CEV, iar de patru ori şi-a adjudecat trofeul Cupei Challenge. Modena a cucerit şi Supercupa Europei.

Adversara Zalăului are un lot valoros şi dispune de jucători importanţi din Italia, Brazilia, Franţa chiar şi Olanda. Modena este favorită certă la calificare, mai ales că ambele meciuri le dispută pe teren propriu, într-o sală de 6.000 de locuri, unde fanii vin mereu în număr foarte mare pentru a-şi susţine favoriţii.

Au văzut acest lucru şi voleibaliştii de la SCM, care au ajuns duminică la Modena, iar aseară au asistat la meciul din campionat, dintre Modena şi Verona, câştigat de gazde cu un categoric 3 – 0.

În puternicul campionat al Italiei în care activează 13 echipe, Modena se află pe locul 6 şi traversează o formă bună, având trei victorii consecutive.

SCM Zalău a acceptat să joace ambele jocuri în Italia, având în vedere restricţiile care sunt valabile pentru competiţiile sportive din România, care în acest moment sunt deschise publicului doar până la ocuparea a 30% din capacitatea sălilor.

Primul joc dintre SCM Zalău şi Modena are loc marţi, de la ora 21.30 (ora României), iar returul are loc miercuri, de la ora 19.00 (ora României). Dacă SCM Zalău a fost calificată direct în 16-zecimi, Modena a jucat şi în turul I, unde a trecut de finlandezii de la Valepa, după ce a câştigat ambele meciuri cu 3 – 0.

“Vom încerca să facem două jocuri bune care să ne ajute pe viitor, să fim mai puternici. La doar un an şi jumătate de la înfiinţarea acestei echipe, noi debutăm în Europa, un lucru care ne bucură. Jucăm în compania unei echipa care are câţiva dintre cei mai buni jucători din lume. În viaţă nu ai de multe ori ocazia să joci în faţa unor campioni mondiali şi olimpici şi cred că acest aspect este important pentru jucătorii noştri, care cu această ocazie iau contactul cu voleiul mare”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1