Connect with us

Social

Deputatul Florian Neaga vrea ca diurnele șoferilor de TIR să nu mai fie impozitate

Senatul României a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege care clarifică regimul fiscal aplicabil indemnizațiilor de detașare transnațională

Camera Deputaților va vota în calitate de for decizional propunerea legislativă pentru neimpozitarea diurnelor șoferilor de TIR, adoptată ieri în Senat fără niciun vot împotrivă și transmisă președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Se înlătură un pericol uriaș pentru industria transportatorilor, după ce fosta guvernare condusă de Florin Cîțu a asimilat diurnele veniturilor salariale pentru a le impozita, urmărind să impună firmelor de transport plăți retroactive aferente indemnizațiilor acordate șoferilor în ultimii cinci ani. Conform proiectului legislativ, celor cărora ANAF le-a impus deja sumele de plată în urma acestei practici le vor fi restituiți banii, la cerere, dacă au făcut deja plăți.

Această impozitare a diurnelor ar fi însemnat o spoliere a firmelor de transport și multe ar fi ajuns în incapacitatea de a rămâne pe piață sau ar fi migrat în alte țări. Nicăieri în Europa nu sunt impozitate diurnele, a explicat deputatul Florian Neaga.

Legile trebuie să asigure cadrul pentru un mediu economic viabil, care să aducă beneficii societății, iar pentru România transporturile sunt un sector important, în care activează circa 350.000 de persoane, reprezentând cel mai mare export de servici pe care îl face țara acum.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social