Connect with us

Social

FOTO&VIDEO. Drama unui artist – Casa violonistului Mircea Dumuța a ars într-un incendiu violent

Artistul originar din satul Motiș este supus unei provocări nedrepte ale vieții, deoarece din casa familiei Dumuța au mai rămas doar… rămăsițe, ca urmare a unui incendiu devastator. Apropiații fac front comun și au început o acțiune caritabilă, pentru o reconstrucție cât mai rapidă a casei

Mircea Dumuța este originar din satul Motiș. Acolo, în localitatea aparținătoare orașului Cehu Silvaniei și-a găsit vocația, încă de mic. Astfel, la vârsta de doar 9 ani, a început să fie interesat de VIOARĂ. Anii au trecut, iar artistul originar din Sălaj a devenit cunoscut atât pentru modul în care mânuiește instrumentul cu arcuș, cât și pentru vocea sa, Mircea Dumuța fiind și un bun interpret de muzică populară…

Viața sa a fost tulburată serios în zilele trecute, când vila sa din localitatea Săcălășeni (județul Maramureș) s-a făcut aproape scrum. În noaptea zilei de 24 noiembrie, în jurul orei 3.30, vila sa a luat foc.

Nu mai puțin de patru echipaje de pompieri militari, dar și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Săcălășeni, s-au luptat cu flăcările timp de aproape patru ore!

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în faza de ardere generalizată. Pompierii au reușit să împiedice propagarea incendiului la vecinătăți, dar flăcările au ars acoperișul casei, cu structură din lemn și șindrilă bituminoasă, pe o suprafață de circa 250 de metri pătrați. Au mai ars elemente de mobilier, precum și aparatură electronică și electrocasnică. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

ISU Maramureș

În urma tragediei, pagubele sunt extrem de mari. Apropiații au făcut front comun și au făcut un apel umanitar pentru ca familia Dumuța să aibă un acoperiș asupra capului.

În noaptea zilei de 24.11.2021 pentru Mircea Dumuța viața a luat o întorsătură tragică. Este supus unei provocări nedrepte ale vieții, deoarece casa familiei Dumuța este doar rămășite în urma unui incendiu devastator, care s-a extins foarte repede fără să se mai poată recupera ceva. În scurt timp, flăcările au mistuit tot. Totul a pornit de la un scurt circuit. Din păcate, agoniseala de o viață, casa unde își găsea liniștea nu mai este. Rugăm, din tot sufletul și venim cu o mare rugăminte către toți oamenii, să dea încă odată dovadă de empatie și generozitate și împreună să ne mobilizăm și să-l ajutăm pe Mircea să își recupereze măcar o parte din pierderea imensă. Costurile estimate ajung undeva la 100.000 de euro. Sper ca vestea acestei tragedii să meargă spre cât mai multe persoane și împreună să-l ajutăm să înceapă cât mai repede reconstrucția casei. Vă rugăm sa distribuiți. Doamne ajută! Donațiile se pot face în următoarele conturi:

Cont Dumuta Mircea Gheorghe.

EURO – RO22BTRLEURCRToV 36760701

LEI – RO10BTRLRONCRToV 36760702


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social