Connect with us

Social

Crimă în familie în Sălaj – I-a despicat capul cu toporul

Aseară, pe raza comunei Mirşid, a avut loc o faptă extrem de gravă: în urma unor conflicte verbale ce durau de ceva timp, un tânăr de doar 21 de ani l-ar fi lovit cu securea în cap pe unchiul său, chiar cu partea ascuţită. În urma loviturii violente, bărbatul în vârstă de 51 de ani a murit pe loc

Liniştea serii în satul Moigrad a fost tulburată sâmbătă, 27 noiembrie, când între două persoane (unchi – nepot) s-a iscat un conflict spontan. Alex, un tânăr de 21 de ani din sat, şi-ar fi petrecut seara la un pahar, alături de nişte prieteni şi un alt unchi – frate cu tatăl său. În jurul orei 20.00, tânărul ar fi ieşit pe stradă, undeva la intrarea în sat dinspre păşune. Locul faptei este unul nu prea departe de Castrul Roman de la Moigrad.

De acolo venea Ghiţă – unchiul său (un alt frate al tatălui), cel care este cioban la oi. Între cei doi ar fi avut loc unele discuţii mai aprinse. S-a ajuns la harţă. Tânărul i-ar fi spus procurorului că unchiul său de 51 de ani i-a dat o palmă şi l-a ameninţat cu moartea.

În acel moment, nepotul s-a dus furios acasă, a pus mâna pe un topor, a revenit pe stradă şi l-a lovit violent în cap pe unchiul său, chiar cu partea ascuţită a securii!? În aceste condiţii, victima nu a avut nicio şansă, astfel că bărbatul a murit la scurt timp.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie de la poliţie, jandarmerie şi ambulanţă. Echipajul medical de pe ambulanţă a încercat să îl stabilizeze pe bărbatul rănit, dar fără succes.

“A fost un conflict spontan în mijlocul drumului. La ora 20.12, un vecin a sunat la 112. Unchiul şi nepotul s-au mai certat şi înainte. La mijloc ar fi fost vorba despre nişte postări ale tânărului pe Facebook. Aseară, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, cei doi şi-au adus aminte de acele probleme şi au început din nou discuţiile. S-au luat la harţă pe stradă, iar tânărul a fugit acasă, a luat o secure şi l-a lovit o singură dată în cap şi gata. A lovit cu tăişul… Victima a murit instantaneu”, a declarat Adrian Olar – procurorul de caz – pentru Ştirile din Sălaj.

Martorii spun că tânărul ar fi încercat să spună iniţial o altă poveste. Acesta ar fi spus că l-a lovit pe unchiul său cu piciorul în piept şi acesta a căzut şi s-a lovit puternic la cap… Între timp, cineva – se pare că fratele său – ar fi ascuns toporul…

Până la urmă, Alex ar fi recunoscut fapta comisă. Tânărul din Moigrad a fost audiat de procurori până târziu în noapte. Undeva în jurul orei 3.00, suspectul a fost reţinut şi depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, urmând ca azi să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

De menţionat că infracțiunea de omor se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Dacă fapta este săvârșită asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzut de lege se majorează cu o pătrime.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social