Connect with us

DIVIZIA A1

Jocul vicecampioanei scârţâie. SCM Zalău, victorie chinuită la Dej

După patru eşecuri cu echipele din primele patru locuri, SCM Zalău a reuşit o victorie în campionat, în deplasarea de la Unirea Dej. A fost însă un succes doar de două puncte, după un joc al elevilor lui Marius Lazăr care nu a convins. În zadar a avut vicecampioana 2 – 0 la seturi, deoarece Unirea a revenit, deşi gruparea de pe Someş are un lot format doar cu jucători tineri. Până la urmă, SCM Zalău s-a impus în decisiv, dar s-a ales doar cu două puncte şi încă este departe de aşteptările conducerii şi mai ales a iubitorilor voleiului din Zalău

SCM Zalău nu a obţinut niciun punct din partidele cu Dinamo, Steaua, SCMU Craiova şi Arcada Galaţi, astfel că a ajuns pe un modest loc 9 în clasament. Pentru a reveni în primele locuri, vicecampioana şi-a fixat un obiectiv clar pentru ultimele patru etape din tur şi anume obţinerea maxim de puncte.

Însă, SCM Zalău a întâmpinat mari dificultăţi şi cu tânăra echipă a Unirii Dej, reuşind să câştige abia în decisiv.

Gazdele au pus probleme vicecampioanei încă din primul set, pe care Unirea îl putea câştiga. Gruparea de pe Someş a condus cu 24 – 19, însă SCM Zalău a reuşit o revenire de marcă, contabilizând şapte puncte la rând, astfel că scorul în primul set a fost 24 – 26.

A urmat un set doi în care jocul a curs în favoarea Zalăului, iar setul a fost câştigat de SCM la scor, diferenţa din final fiind de 13 puncte.

În condiţiile date, o victorie de 3 puncte părea la ordinea zilei pentru SCM Zalău. Nu a fost să fie aşa, deoarece tinerii voleibalişti de la Unirea au avut o revenire de marcă. Deşi vicecampioana a condus în prima parte a setului trei, Unirea a revenit în joc şi s-a impus cu 25 – 23.

Acelaşi scor s-a înregistrat şi în setul patru, în care gazdele au condus cu 11 – 6, 13 – 7, 16 – 11 sau 22 – 15, ca în final să câştige cu 25 – 23.

În decisiv, jocul a fost echilibrat, dar SCM Zalău s-a trezit în al 12-lea ceas şi s-a impus cu 15 – 12. A fost însă o victorie doar de două puncte, prin care vicecampioana a urcat pe locul 6. În continuare, formaţia antrenată de Marius Lazăr este departe de locurile ce duc în play-off-ul pentru locurile 1 – 4, find la 8 puncte de ocupanta locului 4.

Unirea Dej – SCM Zalău 2 – 3 (-24, -12, 23, 23, -12)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1