Connect with us

Administraţie

Terenul sintetic din Inău prinde contur. Investiţia s-ar putea finaliza până la sfârşitul acestui an

Construcţia terenului de sport a început de câteva luni, iar lucrările au avansat şi urmează ca în perioada următoare să se monteze suprafaţa sintetică. Dacă vremea va permite la executarea lucrărilor în această perioadă, terenul sintetic ar putea fi finalizat până la sfârşitul acestui an

Administraţia locală din Someş-Odorhei pune un mare accent şi pe sport. Ca dovadă investiţiile care se îndreaptă spre acest segment. Primăria administrează o bază sportivă modernă în centrul comunal, unde joacă Someşul în Liga a IV-a, iar tot în centrul comunal există o sală de sport modernă, care oferă toate condiţiile.

Sportul se poate practica în condiţii bune şi în localitatea Inău, unde există un teren de fotbal, iar lângă se construieşte un teren multifuncţional cu suprafaţă sintetică. Şantierul a început de câteva luni şi a avansat. Lucrările ce ţin de fundaţie şi structura terenului s-au finalizat, urmând ca în perioada următoare să se lucreze la montarea plaselor şi a suprafeţei de joc.

Dacă totul decurge conform planului iar vremea va fi favorabilă, terenul sintetic de la Inău ar putea fi finalizat până la final de an.

Terenul de la Inău va avea o suprafaţă de joc de 40m x 20 m şi 1 m spaţiu de protectie pe fiecare latura. Terenul va fi dotat şi cu o instalaţie de nocturnă, astfel că practicarea sportului va fi posibilă şi pe timp de seară. Investiţia se realiză printr-un proiect pe fonduri europene, prin AFIR, dar şi cu o contribuţie importantă a Primăriei cu bani de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 65.000 de euro.

”Se lucrează foarte bine şi lucrările au avansat. Platforma a fost turnată, s-a ridicat scheletul metalic şi acum s-a comandat suprafaţa sintetică urmând să fie montată în perioada următoare. Din această săptămână s-a început la montarea plaselor, iar dacă timpul ne va lăsa, cred că putem finaliza această investiţie până la final de an. Este o investiţie foarte utilă pentru tinerii din satul Inău, care până acum se deplasau în alte localităţi să facă mişcare. Aşteaptă cu nerăbdare să terminăm această investiţie. Trebuie să oferim cele mai  bune condiţii pentru practicarea sportului, care înseamnă sănătate. Sportul reprezintă şi un fenomen social”, spune Ioan Şandor – primarul comunei Someş Odorhei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Administraţie