Connect with us

Actualitate

FOTO&VIDEO – Proiect de suflet la Şcoala Gimnazială ”George Coşbuc” din Zalău. 120 de copii, majoritatea proveniţi din familii defavorizate, au primit cadouri de ”Sărbătoarea Mulţumirii”

Printr-un proiect demarat de şcoala din Ortelec, Sărbătoarea ”Mulţumirii” a fost marcată printr-un eveniment mai special dedicat tuturor elevilor care vineri, într-un cadru festiv, au primit cadouri, dar şi haine sau jucării donate de către elevii altor şcoli din Zalău şi Şimleu Silvaniei, partenere la acest proiect

Ziua Mulţumirii este sărbătorită şi în Zalău, la Şcoala Gimnazială ”George Coşbuc”. Printr-un proiect de suflet demarat de conducerea acestei şcoli, s-a pregătit un eveniment special, în urma căruia cei 120 de copii, majoritatea proveniţi din familii defavorizate au primit cadouri.

Pentru evenimentul de vineri, Şcoala “George Coşbuc” s-a pregătit în cel mai mic detaliu, la fel şi cadrele didactice care au îmbrăcat portul popular. Acţiunea a avut loc în sala de sport, care a fost decorată special, au fost expuse daruri ale pământului, mesaje de mulţumire, dar şi poze de la diferite activităţi ale elevilor.

În cadrul evenimentului a avut loc un program artistic, iar la final toţi cei 120 de elevi au primit cadouri, ce au constat în dulciuri şi alimente, dar şi haine sau jucării donate de către elevii altor şcoli din Zalău şi Şimleu Silvaniei, parteneri ai acestui proiect.

”A devenit deja o tradiţie în Şcoala Porolissum şi Şcoala George Coşbuc să sărbătorim mulţumirea la finalul lunii noiembrie. Am dorit să binecuvântăm copii de la şcoala noastră cu mici atenţii, cu alimente, cu hăinuţe, încălţăminte, dulciuri, pentru că sunt copii deosebiţi şi provin din familii care au situaţii mai grele din punct cu vedere material. Ştim că dacă noi dascălii ne străduim să-i învăţăm ce înseamnă mulţumirea şi recunoştinţa şi îi ajutăm să practice aceste deprinderi, vor creşte sănătos şi vor învăţa la rândul lor să ofere mulţumire şi recunoştinţă”, ne-a declarat Aurelia Pavel, directoarea Şcolii Gimnaziale ”Porolissum” din Zalău.

Ziua Mulţumirii au fost sărbătorită prin cântece şi poezii rostite de elevi, dar şi prin scrisori de recunoştinţă şi mulţumire.

”Am mulţumit în primul rând lui Dumnezeu, care ne-a purtat de grijă tuturor. Copiii au mulţumit părinţilor lor pentru toată grija care le-o arată şi dascălilor care se apleacă cu multă afecţiune asupra lor. Vreau să aduc mulţumire în mod special tuturor care au contribui la a oferi aceste daruri copiilor noştri. Mulţumesc în mod special colegilor de la Şcoala Porolissum, care au direcţionat atenţie şi daruri şi s-au implicat în pregătirea programului. Mulţumesc şi altor parteneri de la diferite şcoli din oraş care au venit înspre noi. Este vorba de o clasă de elevi de la CNS, îndrumaţi de doamna profesor Monica Morar. Este vorba de elevii clasei a V-a şi clasei a X-a de la Liceul Pedagocic îndrumaţi de doamna profesoară Alexandra Hojda Pop. Am mai avut parteneri de la şcoala Şimleu îndrumaţi de domnul profesor George Sârbu. Am avut parteneri şi de la Liceul Sportiv Avram Iancu, îndrumaţi de Camelia Bota. Mulţumesc în mod special doamnei profesor Ludovica Ianchiş, cea care a pregătit programul de suflet cu copii şi doamnei Diana Olănescu pentru picturile şi lucrările ei şi tutoror celor care au vrut să ne ajute să organizăm o sărbătoare pentru copii. Putem spune că azi, mulţumirea şi recunoştinţa au poposit în România, în Zalău, la Şcoala <George Coşbuc>”, a manţionat Aurelia Pavel.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate