Connect with us

HANDBAL

Vâlcea acuză dur arbitrajul din meciul cu HC Zalău. Reacţia lui Tadici: “Nici măcar un fir de păr nu mi-l mişcă”

Victoria Zalăului obţinută în faţa fostei campioane este îndelung contestată de oficialii de la Vâlcea, care îi acuză pe arbitrii internaţionali – Iliescu şi Manea – de viciere de rezultat. Cei de la SCM prezintă un clip video cu 28 de decizii ale arbitrilor, care după părerea lor au dezavantajat Vâlcea. Ca urmare, conducerea a depus memorii împotriva arbitrilor la FRH şi  EHF, însă pe Gheorghe Tadici nu îl prea interesează aceste acuze şi spune că “frustraţi de genul a mai văzut cu zecile şi sutele”

HC Zalău a încheiat anul cu o victorie mare şi a câştigat în faţa fostei campioane SCM Rm. Vâlcea. Sălăjencele s-au impus la limită cu 21 – 20, după ce în ultima secundă, “portarul” Paula Teodorescu a apărat un 7 m la aruncarea lui Glibko.

A trecut aproape o săptămână de la acest meci, însă  SCM Rm. Vâlcea nu poate trece uşor pe această înfrângere şi îi acuză pe arbitri internaţionali Iliescu şi Manea de viciere de rezultat.Cum partida a fost televizată, conducerea clubului a întocmit pe pagina de socializare a SCM-ului un clip video, în care prezintă pas cu pas, nu mai puţin de 28 de faze, care după părerea lor au dezavantajat Vâlcea.

Oficialul clubului vâlcean, Florin Verigeanu anunţă că a depus memorii în care reclamă arbitrajul lui Radu Iliescu şi Doru Manea, atât la FRH, cât şi la EHF.

“După meciul de la Zalău, în care au fost anumite faze de o violenţă rar întâlnită pe un teren de handbal, nu puteam sta cu mâinile încrucişate şi să ne plângem de milă. Am făcut memoriu la FRH împotriva prestaţiei celor doi arbitri, de asemenea am făcut memoriu la EHF, deoarece suntem convinşi că Federaţia Europeană nu este nici pe departe de acord cu modul în care cei doi arbitri internaţionali au aplicat regulamentul.Consider că a fost o zi  neagră pentru arbitrajul românesc şi că aceşti doi arbitri nu fac nici pe departe cinste ecusonului EHF, iar pe viitor astfel de arbitri şi arbitraje să dispară”, spune Florin Verigeanu.

Pe Gheorghe Tadici nu îl prea interesează astfel de acuze şi spune că “frustraţi de genul a mai văzut cu zecile şi sutele”.

“Pe mine chiar nu mă interesează.Nici măcar un fir de păr nu mi-l mişcă din cele câte mi-au mai rămas. Am văzut frustraţi de genul cu zecile şi sutele. Aceşti frustraţi probabil cred că eu i-am spus la Glibko să rateze în ultima secundă sau eu i-am spus să de-a pe lângă poartă sau peste, în  acele vreo şase oportunităţi. Însuşi antrenorul lor a recunoscut  că pe faza de atac au fost foarte slabe. Însă, ei insistă. Din punctul meu de vedere ce spun unii indivizi paraleli cu handbalul, pentru mine nu există”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Nu a fost însă primul meci câştigat de HC Zalău în faţa unei echipe de top, în care să nu se vorbească de arbitraj, iar munca şi meritul handbalistelor tinere de la HC Zalău să fie ştirbit.

“Oricine pierde la Zalău de vreo 20 de ani încoace are mari frustrări, pentru că o echipă cu multe jucătoare tinere, cu buget mereu de ultimele 3 – 4 locuri face rezultate bune. Au impresia că noi trebuie să stăm cu mâinile sus,  ceea ce nu se întâmplă. Fetele luptă, pentru că pot şi se pregătesc mult şi bine, ca argument fiind rezultatele peste aşteptările tuturor”,spune Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL