Connect with us

Social

Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor – Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă

În fiecare an, la 25 noiembrie, este marcată Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. În 2021, tema zilei este “Orange the World: End Violence against Women Now!”. Încă o dată, clădirile şi reperele emblematice vor avea o nouă culoare – portocaliu, pentru a aminti nevoia unui viitor fără violenţă

O femeie din trei a fost supusă abuzurilor în timpul vieţii sale. În timpuri marcate de diverse crize, numărul creşte, aşa cum s-a observat în timpul pandemiei de COVID-19, care încă nu s-a încheiat, precum şi în alte crize umanitare recente, conflicte şi dezastre climatice. 

Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor

”Condamn cu fermitate violența împotriva femeilor și comportamentul abuziv, discriminatoriu, intolerabile pentru o societate democratică, bazată pe respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.Eforturile susținute ale societății civile, împreună cu autoritățile statului, pentru combaterea acestui fenomen au rezultate și trebuie susținute mai departe.

Lupta împotriva abuzurilor și agresiunii trebuie continuată cu fermitate, prin susținerea proiectelor derulate de organizațiile neguvernamentale și implicarea mai activă a instituțiilor statului.Protejarea drepturilor omului, combaterea violenței și a comportamentului abuziv, discriminatoriu, pedepsirea celor vinovați de acest fenomen sunt responsabilități asumate prin programul de guvernare.

Sunt angajamente ferme ale Guvernului, pe care mi le asum cu toată convingerea din prima zi a mandatului de prim-ministru.Cetățenii așteaptă de la Guvern respect, adevăr, empatie, legi drepte și aplicarea lor corectă. Executivul pe care îl voi conduce începând de astăzi are responsabilitatea să vină cu măsuri imediate, în domeniile social și economic, care să aibă în centrul său cetățeanul român.”

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor va marca, la fel ca în fiecare an, lansarea campaniei “UNiTE to End Violence against Women” (25 noiembrie – 10 decembrie), o iniţiativă de 16 zile de activism care se încheie cu Ziua internaţională a drepturilor omului (10 decembrie).

Această campanie, condusă de secretarul general al ONU şi UN Women din 2008, îşi propune să prevină şi să elimine violenţa împotriva femeilor şi fetelor din întreaga lume, făcând apel la acţiuni globale pentru creşterea gradului de conştientizare, promovarea susţinerii şi crearea oportunităţilor de discuţie asupra provocărilor şi soluţiilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social