Connect with us

Social

ALEGE VIAȚA! Acțiuni de amploare a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor

Poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat astăzi, în intervalul orar 11.00-13.00, o acţiune, în municipiul Zalău, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni. Două sancţiuni au fost aplicate şi o infracţiune a fost constatată

Scopul poliţiştilor care desfășoară aceste acţiuni este acela de a determina particitanţii la traficul rutier să conştientizeze faptul că viaţa are prioritate.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de evenimente vă recomandăm să circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public, să nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele autovehiculelor sau a mijloacelor de transport oprite în staţii, iar atunci când traversaţi trecerile pentru pietoni să vă asiguraţi că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul.

Alegeţi să fiţi în siguranţă! Legislaţia rutieră se aplică şi pietonilor!

Din punct de vedere statistic, în cursul acestui an, pe raza municipiului Zalău, ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni s-au înregistrat 11accidente de circulaţie, în urma cărora trei persoane au fost rănite grav, iar alte opt au fost rănite uşor.

În cadrul acţiunii, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social