Connect with us

Politică

VESTE BUNĂ pentru milioane de pensionari. În ianuarie se va acorda a 13-a pensie!

Pensionarii cu venituri mai mici de 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie a fiecărui an o suma de bani în valoare de 1.200 de lei. Este un fel de a 13-a pensie pentru cei care încasează puţini bani

Fostul ministru al Muncii – Marius Budăi – promite o a 13-a pensie, care va fi oferită românilor cu un venit scăzut. De asemenea, promite și majorarea alocațiilor și a salariului minim.

Marius Budăi susține că PSD va introduce cea de-a 13-a pensie pentru a combate valul de scumpiri, acționând ca un ”scut” pentru pensionarii cu venituri mici.

Vine această sumă de 1.200 de lei pentru pensiile cuprinse între 1.000 şi 1.600 lei, vin pentru pensionarii care au pensia minimă, adică 800 lei, vor primi câte 200 lei în fiecare lună de acum încolo, deci pensia minimă practic se va majora cu 200 lei, de la 800 la 1.000 lei.

Se realizează dublarea alocaţiilor pentru copiii în vârstă de 0-2 ani şi cei cu dizabilităţi, este o creştere şi a alocaţiei pentru copiii în vârstă de 2-18 ani şi bineînţeles, a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi.

Bineînţeles, salariul minim şi ulterior urmând a fi comunicat într-un termen de 120 de zile un nou calendar de implementare a legii pensiilor şi a legii salarizării.

Toate aceste lucruri vin dintr-un moment extrem de tensionat în societatea românească, scumpirile din alimente, de la energie, scumpirile medicamentelor au dus pensionarii, cei cu copii mici şi cei cu salariul minim într-o situaţie extrem de delicată. 

“Acest proiect mi se pare extrem de bun. L-am negociat în momentul în care am discutat pachetul social, eu sunt extrem de mulţumit de pachetul social care a ieşit din negocieri. Să nu-şi închipuie cineva că acest 10% în plus la pensii pentru părinţii şi bunicii noştri va îmbogăţi peste noapte. Este un scut pe care încercăm să-l creăm în faţa acestui val de scumpiri”, a spus Marius Budăi, fost ministru al Muncii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Politică