Connect with us

FOTBAL

Impactul Ligii a III-a la Şimleu. Sportul are legitimaţi peste 150 de juniori!

Gruparea de sub Măgură activează în toate competiţiile organizate de AJF Sălaj şi are nu mai puţin de şapte grupe, unde sunt legitimaţi un număr impresionant de copii. Dacă până anul trecut, la Sportul Şimleu erau legitimaţi aproximativ 50 – 60 de juniori, acum numărul aproape că s-a triplat, de când oraşul are echipă în Liga a III-a

Pentru al doilea sezon la rând, Sportul Şimleu activează în Liga a III-a şi încearcă să se bazeze pe cât mai mulţi jucători şimleuani. Impactul Ligii a III-a se poate vedea şi asupra grupelor de copii şi juniori, unde numărul copiilor legitimaţi s-a mărit considerabil. Dacă până anul trecut, la Sportul Şimleu erau legitimaţi aproximativ 50 – 60 de juniori, acum numărul aproape că s-a triplat, iar gruparea de sub Măgură are peste 150 de juniori. Sportul activează în toate competiţiile de juniori organizate de AJF Sălaj şi are nu mai puţin de şapte grupe. Şi în campionatul de juniori A1, Sportul are două echipe şi joacă în locul juniorilor de la AS Ip şi Venus Giurtelec. Prima echipa este lider cu maxim de puncte şi are şase mari să câştige titlul de campioană.

“Avem peste 150 de copii care vin la fotbal. Suntem înscrişi cu toate grupele şi această atracţie către fotbal cred că se datorează în primul rând faptului că Sportul Şimleu are echipă în Liga a III-a. Lumea apreciază ce se face la Sportul Şimleu şi nu pot decât  să mă bucur că părinţii îşi îndrumă copiii la fotbal. Este un lucru foarte important pentru comunitatea din Şimleu. Chiar discutam cu un profesor şi raportat la numărul de elevi din clasele I – VIII din Şimleu, cam unul din trei copii vine la fotbal.Noi ne propunem să promovăm cât mai mulţi juniori talentaţi, care în perioada următoare să poată face pasul la echipa mare”, ne-a declarat Ioan Gurzău.

Anul trecut, Sportul Şimleu l-a promovat de la juniori pe Lukacs Mark, care a bifat primele meciuri în Liga a III-a, iar în acest sezon, alţi doi juniori sunt  în vederile echipei mari, Balogh Cristian şi Cătălin Pop, care se pregătesc sub comanda antrenorului Dacian Nastai.

Grupele de juniori de la Sportul Şimleu îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu la Ip, mai puţin cea mai mică grupă antrenată de Vasile Paşca care joacă la Şimleu, pe terenul din spatele tribunei.

De pregătirea grupelor de juniori se mai ocupă antrenorii Bogdan Pop şi Romeo Oltean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL