Connect with us

BOX

Pugilistul Cristian Terec devine vicecampion naţional la juniori

Sportivul pregătit de Adrian Popuţea a avut o comportare deosebită la Campionatul Naţional de la Brăila, reuşind trei victorii ce i-au asigurat medalia de argint. “Nu am ce să-i reproşez. Sunt mulţumit”, spune antrenorul pugilistului


La finele săptămânii trecute, la Brăila, a avut loc Campionatul Naţional de Box, la categoria de vârstă juniori. CSM Zalău a participat cu trei sportivi. Este vorba despre Mario Pop (50 kg), Vlad Pop (60 kg) şi Cristian Terec (66 kg). Dacă primii doi au ieşit din competiţie după primul meci, Terec a avut o comportare foarte bună, reuşind în final să devină vicecampion naţional.

Cristian Terec este una dintre marile speranţe ale boxului sălăjean, elevul lui Adrian Popuţea arătând potenţial. Chiar dacă în unele meciuri încă dă dovadă de imaturitate, la Naţionalele de la Brăila, Terec a fost la înălţime.

În primul meci, pugilistul zălăuan l-a întâlnit pe David Ilie de la Basti Box Salonta, sportiv pe care l-a învins destul de uşor, deşi meciul a fost foarte solicitant, după cum remarcă chiar antrenorul lui Cristi.

A urmat un meci cu Gangur Paraschiv din Bacău, meci în care Terec s-a impus fără probleme. În al treilea meci, Cristi Terec a boxat cu Marian Ciurariu de la Nicolina Iaşi. Sălăjeanul a avut o mare dorinţa de a încheia meciul înainte de limită şi adversarul său chiar a fost numărat în două rânduri, dar până la urmă, ieşeanul a dus meciul până la capăt, dar tot Cristian Terec a ieşit câştigător.

În finală, elevul lui Adrian Popuţea a avut parte de un meci mai dificil, contra lui Eduard Muşet de la CSM Brăila. A fost un meci echilibrat, însă, primele două reprize i-au aparţinut brăileanului, astfel că Terec a fost nevoit să se mulţumească cu medalia de argint.

“Cristian Terec nu a avut parte de un adversar neaccesibil în finală, dar a fost un efort mare şi a intervenit şi oboseala acumulată până în ultimul act. Dar, ţinând cont de ce a fost şi la Cupa României, pot spune că sunt foarte mulţumit şi nu am nimic ce să-i reproşez. Ştim ce avem de muncit şi anul viitor, primul la tineret, nu va avea un obiectiv foarte îndrăzneţ. Însă, pentru 2023, ţintim titlul de campion naţional la tineret”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

La finele acestei săptămâni, maestrul Ioan Dragoş îl va însoţi pe Paul Magdaş la Campionatul Naţional de Seniori, competiţie ce va avea loc la Târgu Mureş. Magdaş va participa la categoria +91 kg.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX