Connect with us

FOTBAL

FOTO. Punctul care nu îi prea ajută. SCM Zalău a revenit de la 0 – 2 cu Minaur Baia Mare, dar se îndepărtează de locurile ce duc în playoff

Deşi a revenit de la 0 – 2 şi a obţinut o remiză cu Minaur, SCM Zalău obţine un punct care nu prea o ajută, în condiţiile în care Someşul Dej a trecut de CFR Cluj II, iar diferenţa dintre cele două echipe s-a mărit la 6 puncte, diferenţă pe care zălăuanii sunt nevoiţi să o recupereze în ultimele cinci etape dacă vor să fie în play-off


SCM Zalău și Minaur Baia Mare păreau echipele care să se lupte la primul loc în Seria a X-a din Liga a III-a. Între timp, cu 5 etape rămase pana la finalul campionatului, Minaur este lider, în timp ce zălăuanii sunt departe de locurile de playoff.

În această etapă, cele două echipe și-au dat întâlnire la Zalău, într-un meci pe care gazdele erau obligate să îl câștige. Dar, încă din primele minute, băimărenii au pus stăpânire pe joc și au controlat partida.

Au apărut și primele ocazii la poarta lui Bogdan Miron, iar în minutul 18, Minaur a deschis scorul, prin Viorel Chinde, mijlocașul reușind un gol de excepție din interiorul careului, fructificand centrarea primită de la Marius Potcoavă.

Era minutul 34, când băimărenii și-au dublat avantajul de pe tabelă, după ce Alin Văsălie a profitat de o greșeală a fundașului Iustin Ardelean și a marcat gol 2 al celor de la Minaur.

Cu 0 – 2 pe tabelă avea să se încheie și prima repriză.

În partea secundă, jocul s-a schimbat, iar SCM Zalău a fost echipa care a controlat jocul. Întrat la pauză, Sergiu Pop a început sa hărțuiască apărarea adversă, iar în minutul 55 a centrat perfect pentru Ionuț Ilieș care a înscris cu o lovitură de cap, iar zălăuanii au pornit în căutarea golului egalizator.

Sergiu Jurj și Sergiu Pop au avut ocazii, dar fără efect pe tabelă.

Minaur avea să rămână în inferioritate numerica din minutul 73, după cartonașul roșu primit de Gabriel Oiță.

Trei minute mai târziu, Sergiu Jurj a obținut o lovitură de la 11 m, pe care Dan Berci a transformat-o în siguranță și a readus speranța în tabăra zălăuană.

Două minute mai târziu, Mircea Donca a executat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 20 m, dar Bogdan Miron a respins spectaculos.

Pe final s-a jucat pe contre, iar ambele tabere au mai avut şanse de a înscrie. Adi Micaş a fost aproape de gol pentru Minaur, în timp ce Sergiu Pop şi Ionuţ Ilieş au avut ocazii bune la cealaltă poartă.

Însă, pe final nu s-a mai întâmplat nimic pe teren, iar meciul s-a terminat la egalitate. Dacă pe Minaur nici nu o prea ajută, nici nu o încurcă acest punct, pentru SCM Zalău este un punct binevenit, dar care nu o prea ajută, având în vedere că diferenţa faţă de locul 4 – ultimul care asigură prezenţa în playoff – s-a mărit la 6 puncte, odată cu victoria celor de la Someşul Dej în faţa celor de la CFR Cluj II.

SCM Zalău – Minaur Baia Mare 2 – 2 (0 – 2)

Au marcat: Ionuţ Ilieş (’55) şi Dan Berci (’76), respectiv Viorel Chinde (’18) şi Alin Văsălie (’36)

SCM Zalău: Bogdan Miron – Ionuţ Ilieş, Andrei Şumlea (’34 Alexandru Sorian), Dan Berci, Iustin Ardelean, Mihai Forna, Raul Stanciu – cpt. (’84 Sergiu Negruţ), Vadim Calugher, Cosmin Meşter (’46 Mihai Doroftei), Logon Romaric (’46 Sergiu Pop) şi Sergiu Jurj. Rezerve: Andrei Pop – Nagy Alex, Alex Jula şi Alexandru Mare. Antrenor: Dorin Toma

Minaur: Alexandru Gudea (cpt.) – Marius Potcoavă, Gabriel Oiţă, Cristian Tand, David Simion, Denis Matei, Adrian Micaş, Mircea Donca, Alin Văsălie, Viorel Chinde şi Gabby Batchabi. Rezerve: Raul Băilă, Antonio Lung, Marco Petran, Mihai Lazăr, Romario Rus, Sergiu Ciocan, Arthur Teut şi Valer Giurgiu. Antrenor: Ciprian Danciu

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL