Connect with us

HANDBAL

Încă o ispravă: HC Zalău a învins fosta campioană SCM Rm. Vâlcea. FOTO şi VIDEO

După ce acum două etape a câştigat cu Gloria Bistriţa, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a mai dat o lovitură în propriul “fief” şi a învins-o pe fruntaşa SCM Rm. Vâlcea, echipă ce acum doi ani era campioana României. Gruparea de sub Meseş s-a impus dramatic, cu scorul de 21 – 20, iar victoria de joi se datorează în mare parte “portăriţei” Paula Teodorescu, care în ultima secundă a parat un 7 m la aruncarea experimentatei Glibko Iryna

HC Zalău este o forţă pe teren propriu, chiar şi atunci când joacă cu echipele de top din Liga Naţinală. A demonstrat acest lucru şi joi după-amiază când a câştigat şi cu SCM Rm.Vâlcea, o fruntaşă a campionatului, care acum doi ani era campioana României.

După un meci dramatic, HC Zalău s-a impus cu 21 – 20, dar victoria a fost asigurată în ultima secundă, când Vâlcea a avut o aruncare de la 7 m, dar “portăriţa” Paula Teodorescu a fost eroina Zalăului şi a parat aruncarea experimentatei Glibko Iryna. A fost o aruncare repetată, deoarece în prima fază jucătoarea ar fi aruncat înainte de fluierul arbitrilor.

HC Zalău a început bine şi a condus în prima repriză de mai multe ori la o diferenţă de două goluri. A fost însă un avantaj fragil în faţa unei grupări cu experienţă, care a revenit de fiecare dată. De la 9 – 8 în minutul 20, tabela a arătat 9 – 11 în minutul 28, însă HC Zalău a avut puterea să recupereze şi la pauză s-a intrat cu scorul de 11 – 11 după golurile marcate de Loredana Vartic şi Andreea Bujor.

În repriza secundă, echilibrul a persistat pe teren, deşi HC Zalău a condus din nou la două goluri în minutul 46, la scorul de 16 – 14. În minutul 50, scorul era 18 – 19, dar în ultimele 10 minute, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici a fost echipa mai exactă, asta şi datorită paradelor lui Paula Teodorescu. S-a făcut 21 – 19 în minutul 57, iar finalul a fost incendiar. Vâlcea a revenit la un gol, prin reuşita de la 7 m a lui Glibko, iar la următorul atac, HC Zalău a pierdut uşor mingea şi Vâlcea a avut şansa să egaleze în ultimele secunde.

Echipa lui Gheorghe Tadici a ţinut cu dinţii de rezultatul minim, dar în ultima secundă HC Zalău a comis un fault grosolan, care s-a soldat cu dictarea unei aruncări de la 7 m. Fosta campioană avea şansa egalării, iar Glibko a marcat, însă a aruncat înainte de fluierul arbitrilor. Aruncarea s-a repetat, dar a doua oară, portăriţa Paula Teodorescu a apărat şi a făcut ca toate cele 3 puncte să rămână la Zalău.

A fost o bucurie mare în tabăra Zalăului, care a învins o echipă de top din Liga Naţională şi are şanse mari să încheie anul pe locul 7.

De la HC Zalău, cea mai bună marcatoare a fost Andreea Bujor, cu opt reuşite, în timp ce de la Vâlcea, Glibko a fost cea mai bună marcatoare cu 7 goluri.

HC Zalău – SCM Rm. Vâlcea 21 – 20 (11 – 11)

Zalău: Teodorescu – Bujor 8, Vartic 3, Jlezi 3, Popescu 2, Mitrache 2, Lazic 1, Mărginean 1, Mihart 1, Lazea, Toth, Bălăceanu. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Vâlcea: Hosu, Roch, Rus – Glibko 7, Liscevic 5, Elghaoui 3, Gorshenina 2, Florica 1, Levchenko 1, Klikovac 1, Nikolic, Bucur, Dache, Dăscălete, Gonzalez. Antrenor: Bent Dahl.

Vom reveni cu mai multe amănunte, foto şi video

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL