Connect with us

Actualitate

Teodor Bălăjel: “Punem tot Zalăul într-o cu totul altă lumină”

Viceprimarul municipiului Zalău anunţă că până în 2023, iluminatul public va fi modernizat pe 95 la sută din străzile Zalăului


Pe bulevardul Mihai Viteazul încep să se vadă rezultate frumoase ale modernizării, iar iluminatul public modern, cu LED, care îl înlocuiește cu totul pe cel vechi, aduce altă atmosferă în oraș. Și traficul devine mult mai sigur, din moment ce vizibilitatea pe timp de noapte pe bulevard va fi, în final, pe toată lungimea, una foarte, foarte bună.

Va fi un iluminat deosebit de practic, pentru că sistemul cu telegestiune permite reglarea intensității luminii și identificarea rapidă a eventualelor defecte; implicit se va interveni rapid pentru reparații, la nevoie, anunţă viceprimarul Zalăului.

“Va fi un iluminat foarte bun și fără greșeală. Punem tot Zalăul într-o altă lumină. Cu investițiile angajate deja, până în 2023 vom avea iluminat modernizat pe 95 la sută din străzile Zalăului, iar restul îl acoperim prin lucrări curente de modernizare. Nu va scăpa nici o alee dintre blocuri, în toate cartierele va fi lumină bună. Va fi peste tot un iluminat public nou, modern, practic și frumos”, spune viceprimarul Teodor Bălăjel.

Pe bulevard, iluminatul modernizat este la pachet, prin finanțare europeană, cu modernizarea pe toată lungimea a trotuarelor, cu piste de biciclete, canale tehnice pentru cabluri, canalizare pluvială.

“Am pregătit un proiect pentru obținerea finanțării asfaltării bulevardului de la Scala până la Silvania. Fie că vor veni bani prin programul Anghel Saligny sau altfel, de asfaltarea acestei porțiuni ne apucăm anul viitor, pentru că începem lucrările în proiectul reamenajării întregii zone centrale, cu reconstruirea platoului de marmură, pietonizarea străzii Unirii și reconfigurarea pieței din fața clădirii Primăriei și clădirii Transilvania”, a încheiat Teodor Bălăjel.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate