Connect with us

HANDBAL

HC Zalău încheie anul în faţa unei fruntaşe a campionatului

În ultimul meci oficial din 2021, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici are o misiune dificilă cu SCM Rm. Vâlcea, fost campioană a României. HC Zalău porneşte cu şansa a doua în partida cu echipa de pe locul 4, având în faţă un adversar redutabil, ce se bazează pe aportul mai multor handbaliste cu experienţă din străinătate

Joi, ora 16.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău: HC Zalău – SCM Rm. Vâlcea


Liga Naţională se întrerupe după etapa a IX-a, însă până să intre în vacanţă, HC Zalău mai are un meci dificil, urmând să primească vizita celor de la SCM Rm.Vâlcea.

Gruparea zălăuană întâlneşte joi pe fosta campioană a României, o grupare cu pretenţii la medalii, care în momentul de faţă ocupă locul 4 în clasamentul Ligii Naţionale, la doar două puncte de lider.

SCM Rm. Vâlcea vine la Zalău după un meci reuşit în turul III-a al EHF European Handbal League în faţa campioana Spaniei, Super Amar Bera Bera, pe care l-a câştigat cu scorul de 34 – 28.

Vâlcea este favorita jocului de la Zalău, însă tânăra echipă a lui Gheorghe Tadici a demonstrat că cel puţin pe teren propriu poate face rezultate mari, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu două etape, când gruparea de sub Meseş a învins-o pe Gloria Bistriţa. De data aceasta, misiunea sălăjencele va fi mult mai dificilă.

Din punct de vedere al lotului şi al bugetului între cele două echipe este o mare diferenţă. SCM Rm. Vâlcea are jucătoare de top, iar în capul listei sunt  Elghaoui Asma, Levchenko Yevheniia, Klikovac Bobana, Gorshenina Olga,  Minevskaja Evgenija, Nikolic Zeljka sau Liscevic Kristina. Partida dintre HC Zalău şi SCM Rm. Vâlcea are loc joi, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”. Din cauza restricţiilor accesul publicului nu va fi permis, însă meciul va putea fi urmărit pe TVR 2.

“Întâlnim o echipă valoroasă, cu obiectiv de primele trei locuri. Nu sunt absurd şi trebuie să recunosc că pornim cu şansa a doua din multe puncte de vedere. SCM Rm. Vâlcea are jucătoare cu experienţă, care evoluează la naţionale, însă se joacă 7 contra 7. Diferenţa de experienţă între jucătoarele lor şi cele tinere ale noastre este uriaşă. Au handbaliste cu peste 150 de jocuri în naţionale, la turnee finale, chiar şi la Olimpiadă.Au mare experienţă de cupe europene şi de ligi naţionale, din Ungaria, Spania, Rusia sau Serbia. Vom încerca să ne ridicăm cât mai aproape de nivelul lor. Chiar dacă noi avem multe jucătoare tinere, au demonstrat că pot şi dacă vom fi undeva la 80% ca şi joc, atunci ne apropiem de ele şi va fi un joc disputat. Însă SCM. Rm. Vâlcea are atuurile ei. Este un mare dezavantaj că nu avem public la un astfel de meci”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL