Connect with us

Sporturi

Andrei Brisc a devenit arbitru internaţional şi poate oficia din scaun meciuri din ATP sau WTA

Tânărul zălăuan a promovat  examenul ITF Level 2 School şi este ITF White Badge Chair Umpire, putând arbitra din scaun meciuri din ATP sau WTA


Andrei Brisc a devenit arbitru internaţional la vârsta de 20 de ani. Tânărul zălăuan a susţinut în perioada 11 – 15 noiembrie, la Luxemburg, în oraşul Petange, un examen ITF Level 2 School.

Acest examen reprezintă prima treaptă pentru a devenit arbitru cu insignă ITF. Pentru acest examen au fost prezenţi cursanţi din toată Europa, din ţări precum Franţa, Germania, Elveţia, Suedie, Slovenia sau Belgia. Zălăuanul nostru a fost singurul reprezentant al României.

Nu a fost un examen tipic, iar timp de 5 zile, cei 15 cursanţi la modul Chair Umpire au fost supuşi mai multor probe, nu înainte de mai multe discuţii privind cunoaşterea regulamentelor. A urmat o probă practică în care cursanţii au trebuit să oficieze în cadrul Kyotec Open, turneu din cadrul ITF World Tennis Tour Women, un turneu dotat cu premii în valoare de 25.000 $, după care a urmat examenul final.

Zălăuanul Andrei Brisc a promovat examenul, devenind ITF White Badge Chair Umpire. Să spunem că în structura de certificare internaţională White Badge reprezintă prima etapă, urmată de Bronze Badge, Silver Badge şi Gold Badge.

În urma promvării acestui examen şi a insignei obţinute, să spunem că Andrei Brisc va putea arbitra în scaun şi la turnee din cele mai importante circuite ale tenisului mondial, WTA sau ATP, nu doar ca arbitru de linie.

Lectorii au fost Jaume Campistol din Spania (Gold Badge Chair Umpire, ITF / Grand Slam Team) şi Damien Dumusois din Franţa (Gold Badge Chair Umpire, ITF / Grand Slam Team). Cel din urmă are peste 100 de finale ATP, arbitrate în scaun, respectiv peste 10 finale de Grand Slam oficiate.

Andrei Brisc are la activ zeci de meciuri în circuitele ATP, WTA sau Billie Jean King Cup, însă ca şi arbitru de linie. Acum, odată cu promovarea acestui examen, tânărul zălăuan ar putea arbitra şi din scaun meciurile din cele mai importante circuite din tenisul mondial.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi