Connect with us

TENIS

FOTO. Patrik Bolduţ a urcat pe podium la Mastersul de la Academia lui Rafael Nadal 

Elevul lui Sergiu Carp s-a clasat pe locul 3 la competiţia organizată de Academia lui Nadal, la categoria U 11. În cel de-al doilea turneu, la U 12, Bolduţ a ajuns până în faza sferturilor de finală


Puştiul minune al tenisului sălăjean a avut parte de o experienţă de neuitat, odată cu participarea la Mastersul Kinder Joy, organizat la Academia de Tenis Rafael Nadal. Calificat datorită turneelor câştigate în România, Patrik Bolduţ a participat atât la categoria U11 (turneul din 2020), cât şi la categoria U 12 (turneul din 2021). S-a jucat acum şi turneul de anul trecut, având în vedere că acesta s-a amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Au fost 10 zile de concurs, 10 zile în care Patrik Bolduţ a avut ocazia să se duelze cu cei mai buni, dar pe lângă, turnee, a avut ocazia să întâlnească nume importante din tenisul mondial, printre care, bineînţeles, Rafael Nadal – fostul număr 1 ATP şi unul dintre cei mai buni tenismani din istorie. Cât despre turnee, Patrik s-a descurcat excelent în primul turneu, la U 11, categoria lui de vârstă, reuşind meciuri bune care i-au permis accesul până în faza semifinalelor. În cele din urmă, puştiul minune al tenisului sălăjean a fost nevoit să se mulţumească cu locul 3 în cadrul acestui turneu.

În perioada 6 – 9 noiembrie, la Palma de Mallorca, s-a desfăşurat şi cel de-al doilea turneu, la care sălăjeanul a concurat alături de sportivi mai mare cu un an decât el. Chiar şi în aceste condiţii, tenismanul nostru s-a descurcat bine şi a reuşit să ajungă până în sferturile de finală ale competiţiei, fiind eliminat de ucraineanul Nikiforov Yegor.

Un loc 3 şi o prezenţă în sferturile de finală nu este un bilanţ tocmai rău, dar cu siguranţă că Patrik şi antrenorul său, Sergiu Carp, şi-ar fi dorit mai mult, pentru că doar aşa vine performanţa, atunci când tot timpul vrei mai mult. Însă, pe lângă aceste rezultate, rămâne şi o experienţă de neuitat pentru tânărul tenisman sălăjean.

Întâlniri de gradul zero pentru Sergiu Carp şi Patrik Bolduţ

Cele 10 zile petrecute la Academia de Tenis Rafael Nadal au fost un prilej bun pentru Patrik şi antrenorul său de a înâlni nume importante din tenisul mondial.

Cei doi sălăjeni au avut ocazia să-l întâlnească pe Rafael Nadal, însă, totodată, au avut şansa să fie faţă în faţă şi cu nume precum Carlos Moya (fost număr 1 ATP) sau Toni Nadal, antrenorul lui Rafa Nadal.

Antrenorul Sergiu Carp nu a ratat ocazia să se fotografieze şi cu Victor Hănescu, cel care a fost prezent la competiţia din Palma de Mallorca, fiind căpitanul echipei de la ediţia aceasta.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS