Connect with us

HANDBAL

Tadici surprinde. Convocarea portarilor de la HC Zalău la Naţională “nu se justifică”!

Antrenorul de la HC Zalău a vorbit despre includerea în lotul lărgit a lui Paula Teodorescu şi Raluca Kelemen şi a dat de înţeles că în cazul lui Kelemen, selecţia nu se justifică, având în vedere că a jucat puţin în primele şase etape.  În cazul selecţiei lui Teodorescu, tehnicianul spune că portăriţa a avut evoluţii bune, dar nu mai este de perspectivă, pentru cea ce trebuie să pregătească România de pe acum, Olimpiada din 2024


Naţionala de handbal feminin participă în luna decembrie la Campionatul Mondial din Spania, competiţie la care “tricolorele” fac parte din Grupa C, alături de Norvegia, Kazahstan şi Iran. Pentru turneul final, selecţionerul Adrian Vasile a alcătuit mai întâi lotul lărgit, din care fac parte 35 de handbaliste. În lotul lărgit au fost incluşi şi şase portari, iar doi sunt de la HC Zalău.

Este vorba de Raluca Kelemen şi Paula Teodorescu, ambele “portăriţe” mai având tangenţe cu echipa naţională şi cu ocazia altor acţiuni. După selecţia celor două jucătoare, Gheorghe Tadici a vorbit realist şi a precizat că în cazul lui Raluca Kelemen, selecţia nu se prea justifică având în vedere că ea a evoluat puţin până în etapa a VI-a, rundă după care s-a format lotul lărgit. În ce priveşte selecţia lui Paula Teodorescu, fostul selecţioner spune că “portăriţa” nu mai este o jucătoare de perspectivă, pentru Olimpiada din 2024, ceea ce România trebuie să înceapă să pregătească de pe acum.

“Din punct de vedere al evoluţiilor, probabil că Paula Teodorescu ar fi meritat, însă, am spus-o şi în Comisia Tehnică, selecţia lui Kelemen nu se justifică, atâta timp cât în şase etape ea a jucat puţin. Din punctul meu de vedere, criteriul de selecţie nu este evoluţia jucătoarelor în campionat. Însă, ca şi Kelemen mai sunt încă vreo 7 – 9 jucătoare selecţionate pe acelaşi model. Spre exemplu Gogârlă nu cred că are 25 – 30 de minute jucate în acest sezon. Nu cred că aceste lucruri le fac bine jucătoarelor în momentul în care vin la echipă. Sunt de acord să le promovezi, dar să promovezi valoarea din punct de vedere obiectiv şi nu perspective sau experienţă. Când faci o selecţie trebuie să te gândeşti şi la starea de sănătate, la capacitatea fizică. Sloganul este să pregătim Olimpiada din 2024, iar cu toată părerea de rău, Paula Teodorescu va avea o vârstă rezonabilă peste 3 ani, plus că se mai adună ani de uzură. Cu tot respectul pentru ea, nu este un portar de perspectivă pentru 2024”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

În ce priveşte selecţia celor două jucătoare din echipa sa, Gheorghe Tadici dă dovadă că este un antrenor realist şi obiectiv când justifică motivele pentru care cele două “portăriţe” nu trebuiau incluse în acest lot.

Sunt realist şi nu pot să calc peste principiile performanţei pe care  le-am dobândit în 47 de ani. Văd la modul realist că puteau fi alte jucătoare în acest lot, prin prisma argumentelor, vârstă, valoare, potenţialul de creştere, dar şi prin evoluţia lor în primele şase etape înainte de a se face acest lot.

Dar fiecare antrenor vede cu ochii lui, este responsabil pentru ceea ce selecţionează şi pentru rezultate.Trebuie să le dăm credit antrenorilor de lot. Acolo sunt antrenori eminenţi, iar noi suntem pălmaşii de la cluburi”, spune Tadici. Din lotul lărgit, selecţionerul Adrian Vasile va alege cele 18 – 20 de jucătoare cu care România va face deplasarea în Spania.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL