Connect with us

FOTBAL

Derby de Sălaj cu rănile deschise, dar cu săbiile ascuţite!

Sportul Şimleu şi SCM Zalău se vor afla faţă în faţă pentru a şasea oară în ultimul an. Derby-ul sălăjean le prinde în criză de puncte pe ambele echipe, atât şimleuanii, cât şi zălăuanii fiind într-o situaţie grea în clasament. SCM trage tare să revină pe locurile de play-off, în timp ce Sportul Şimleu vrea să iasă din pasa proastă şi să câştige în faţa rivalilor, la fel cum s-a întâmplat şi în tur. Indiferent de situaţie, se anunţă un derby de zile mari, în care nu poate fi vorba de o favorită certă

Sâmbătă, ora 14.00, Stadionul Măgura: Sportul Şimleu – SCM Zalău

Sportul Şimleu şi SCM Zalău, două rivale zonale îşi dau întâlnire din nou, pentru a şasea oară în ultimul an. Derby-ul Sălajului din Liga a III-a are loc sâmbătă, de la ora 14.00, pe Stadionul “Măgura” din Şimleu-Silvaniei, unde din păcate, iubitorii fotbalului nu vor putea asista în incinta stadionului, din cauza restricţiilor aflate în vigoare.

Cu toate acestea, derby-ul sălăjean se anunţă mai disputat ca niciodată, având în vedere situaţia celor două echipe în clasament.

SCM Zalău a trecut printr-o criză profundă, dar şi-a mai revenit odată cu victoria dramatică obţinută cu CSM Satu Mare, prin care elevii lui Dorin Toma s-au apropiat la 4 puncte de play-off.  Succesul din etapa trecută nu are o mare importantă dacă nu va fi dublat de o victorie pe terenul Şimleului, prin care gruparea de sub Meseş să poată intra mult mai serios în lupta pentru un obiectiv ce părea uşor de atins la început de campionat.

De cealaltă parte, la început de campionat, şi Sportul Şimleu a sperat să lupte pentru primele patru locuri, însă după 11 etape este mai aproape de locul 8 – posibil retrogradabil – decât de zona de play-off. În ultimele patru jocuri disputate, Sportul Şimleu a strâns doar un punct, dar este decisă să iasă din această pasă proastă chiar în derby-ul sălăjean.

Partida de sâmbătă le prinde pe ambele echipe într-o mare criză de puncte. Rănile sunt deschise în ambele tabere, având în vedere rezultatele de până acum, dar săbiile rămân ascuţite, ţinânt cont de rivalitatea dintre cele două formaţii.

Cu toate că SCM Zalău stă mai bine în clasament şi are un lot mult mai bun, sâmbătă, sub Măgură, se anunţă un derby de zile mari, în care nu poate fi vorba de o favorită. Ca dovadă, rezultatele directe din ultimele cinci meciuri, atât în campionat, cât şi în Cupa României.

Sportul Şimleu are trei victorii în faţa Zalăului. Două au fost obţinute la Şimleu, în sezonul trecut, în Cupa României şi în campionat, dar gruparea condusă de Ioan Gurzău a câştigat şi ultima confruntare cu SCM Zalău, din luna septembrie, când s-a impus cu 2 – 1 pe Stadionul Municipal. De cealaltă parte, zălăuanii au două victorii, în returul campionatului trecut, dar şi în partida din luna august, din Cupa României, de la Şimleu.

Interesant de spus că în cele cinci confruntări anterioare, nu s-a consemnat nici un rezultat de egalitate. O remiză sâmbătă nu avantajează nicio echipă, dat fiind faptul că SCM Zalău trage tare să revină în primele patru locuri, iar Sportul Şimleu luptă să scape din zona periculoasă a clasamentului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL