Connect with us

FOTBAL

Dacian Nastai: “Unii jucători confundă joaca de-a fotbalul cu jocul de fotbal”

La finalul meciului de la Şomcuta Mare, antrenorul Şimleului s-a arătat deranjat nu doar de rezultat ci şi de faptul că elevii săi continuă să comită mari greşeli individuale, prin care Sportul a pierdut puncte mari în ultimele jocuri. Tehnicianul a lăsat să se înţeleagă că în lot sunt jucători care nu îşi doresc să progreseze, iar de astfel de fotbalişti clubul va trebui să se despartă

Sportul Şimleu a pierdut şi în deplasarea de la Progresul Şomcuta Mare, unde şimleuanii au comis din nou mari greşeli individuale. La primul gol, după o pasă greşită la mijlocul terenului, Progresul a mers pe contraatac şi a deschis scorul, iar pe final de meci, gazdele au făcut 2 – 0, după o ieşire total neinspirată a portarului Paul Cosma.

La final de meci, antrenorul Dacian Nadtai s-a arătat deranjat nu doar de rezultat ci şi de faptul că elevii săi continuă să comită mari greşeli individuale. Tehnicianul a lăsat să se înţeleagă că în lot sunt jucători care nu îşi doresc să progreseze, iar de astfel de fotbalişti, clubul va trebui să se despartă.

“Am pierdut acest joc în primele 15 minute, când am scăpat de două ori unu contra unu cu un portar tânăr şi nu am reuşit să fructificăm două ocazii mari de gol, ocazii care la Liga a III-a, nu vorbesc de mai sus, nu prea te întâlneşti. Din păcate unii jucători confundă joaca de-a fotbalul cu jocul de fotbal. Tratăm jocul cu superficialitate, greşim în unele faze care sunt hotărâtoare, cum am greşit şi la cele două goluri. Am pierdut fiecare meci pe muchie de cuţit, prin greşeli individuale grosolane, greşeli care eu nu am capacitatea să le îndrept. Am venit cu filozofia de ai ajuta pe jucători să progreseze, să înveţe să se comporte ca şi adevăraţi profesionişti, în teren, dar şi în afara terenului. Unii mă înţeleg, dar probabil unii nu îşi doresc mai mult, iar de aceşti jucători probabil va trebui să ne despărţim“, a declarat Dacian Nastai la finalul meciului de la Şomcuta.

Tehnicianul a vorbit despre nivelul Seriei a X-a şi de ce îşi poate propune echipa sa în acest campionat, în care Sportul a sperat chiar la o bătălie pentru play-off, însă este mai aproape de zona retrogradării.

“Sper ca cei din jurul meu să mă ia în serios şi sper ca şi jucătorii să mă ia în serios. Noi în acest sezon trebuie să formăm o nouă idee de joc şi un lot cu acei jucători profesionişti, care îşi doresc în primul rând să progreseze. La acest nivel dacă te gândeşti la bani, înseamnă că te mulţumeşti cu puţin. Această serie nu este seria de anul trecut. Aceasta este realitatea ce se întâmplă acum în Liga a III-a. Au apărut la fiecare echipă antrenori care ştiu ce au de făcut, antrenori profesionişti. Toate echipele sunt foarte bine aşezate în teren şi ştiu ce au de făcut. Ce s-a întâmplat în sezonul trecut, s-a datorat pandemiei şi a testelor care s-au făcut”, a mai spus Dacian Nastai.

Sursa: Baia Mare Sport

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL