Connect with us

Social

Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea Certificatului Verde ca şi condiţie pentru intrarea în Parlamentul European


Pe data de 5 noiembrie 2021, Tribunalul UE a suspendat decizia biroului Parlamentului European prin care era conditionata intrarea in Parlamentul European a oricarei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de detinerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporara, putand fi revocata sau inlocuita oricand pana la finalul procesului

Actiunile de suspendare si anulare a acestei decizii au fost deschise atat de catre o serie de europarlamentari, cat si de o serie de angajati ai Parlamentului European, toti acestia fiind reprezentati de firma de avocatura “Notre Bon Droit”.

Biroul Parlamentului European, intr-o actiune abuziva ce a avut sprijinul majoritatii grupurilor politice, cu precadere PPE (unde e PNL), Renew (unde e USR) si S&D (unde e PSD), a decis pe data de 27 octombrie 2021 ca in incinta Parlamentului European de la Bruxelles, Strasbourg si Luxembourg nu se va putea intra decat daca se prezinta la intrare Certificatul Verde. Decizia se aplica, incepand cu data de 3 noiembrie, atat europarlamentarilor, cat si angajatilor si vizitatorilor in Parlamentul European.

Impotriva acestei masuri abuzive au protestat atat sindicate ale angajatilor din Parlament, cat si europarlamentari.
De exemplu, zeci de europarlamentari au cosemnat o scrisoare adresata presedintelui Sassoli cerandu-i sa revoce aceasta masura abuziva.

In doua conferinte de presa europarlamentarul Cristian Terhes (PNTCD – Grupul ECR), impreuna cu alti europarlamentari, au aratat abuzul acestei masuri, cerandu-i public presedintelui Parlamentului European sa revoce aceasta decizie.

Pe data de 4 noiembrie 2021, cinci europarlamentari au contestat la Tribunalul UE aceasta decizie, cerand atat anularea, cat si suspendarea ei. Cei cinci europarlamentarii care au deschis acest proces sunt Robert Roos, Anne-Sophie Pelletier, Francesca Donato, Virginie Joron si inca un europarlamentar care a cerut sa fie anonim.

Presedintele Tribunalului UE M. van der Woude a decis pe data de 5 noiembrie suspendarea acestei decizii in cazul reclamantilor, aratand ca:

“4. In aceasta etapa a procedurii, avand in vedere interferenta in exercitarea deplina si activa a mandatelor reclamantilor, sustinerile cuprinse in cererea de masuri provizorii, chiar daca sunt stabilite, justifica adaptarea status quo-ului pana la care presedintele Tribunalul examineaza mai detaliat argumentele partilor.

  1. In aceste imprejurari, apare necesar, in interesul bunei administrari a justitiei, sa se suspende executarea deciziei atacate prin limitarea conditiilor de acces al reclamantilor in sediul Parlamentului European la conditia unui auto-test negativ. Daca rezultatul este pozitiv, acest test trebuie urmat de un test PCR. In cazul unui rezultat pozitiv la ultimul test, Parlamentul European poate refuza accesul solicitantilor la sediul sau.”
    Concluzionand, presedintele Tribunalului UE a atabilit in dispozitivul ordonantei ca:

    “1) Executarea Hotarârii Biroului Parlamentului European din 27 octombrie 2021 privind normele exceptionale de sanatate si siguranta care reglementeaza accesul in cladirile Parlamentului European la cele trei locuri de munca ale acestuia SE SUSPENDA pana la data ordinului de incetare a acestei proceduri sumare.

    2) Domnul Robert Roos, doamnele Anne-Sophie Pelletier, Francesca Donato, Virginie Joron si IC pot accesa sediile Parlamentului European pe baza unui autotest negativ. Daca rezultatul este pozitiv, acest test trebuie urmat de un test PCR. In cazul unui rezultat pozitiv la ultimul test, Parlamentul European poate refuza accesul solicitantilor la sediul sau”.

“Suspendarea, chiar dacă temporară, de către Tribunalul UE a deciziei Parlamentului European de condiţionare a accesului în sediile sale de posesia unui Certificat Verde demonstrează abuzul acestei decizii şi, implicit, ineficienţa acestui certificat care, în fapt, nu certifică nimic, câtă vreme cineva vaccinat se poate infecta şi poate răspandi boala, iar cineva testat e certificat că nu e infectat doar la momentul testului”, a spus Cristian Terheş, europarlamentar PNŢCD.

Actiunile europarlamentarilor ce se opun acestei conditionari vor continua pana cand aceasta decizie va fi anulata definitiv si se va reveni la normalitate.

“Recomandarea pe care o fac tuturor romanilor este sa se lupte pentru propriile drepturi si libertati. E clar ca avem de-a face cu un sistem abuziv si ilegitim, care s-au intors impotriva propriilor cetateni, pentru a-i domina, a-i inrobi si a-i supune. E chemarea si obligatia noastra, a tuturor, sa luptam pentru libertate”,
a concluzionat Terhes.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social