Connect with us

Administraţie

Primăria Dragu depune trei proiecte pe Programul „Anghel Saligny” – canalizare, gaz și asfaltarea tuturor străzilor din comună!

Administraţia condusă de „primăriţa” Angelica Lazăr vrea să continue dezvoltarea comunei prin noul program guvernamental. Modernizarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea unei reţele de canalizare, precum şi înfiinţarea unei reţele de gaz metan sunt cele trei proiecte pentru care autorităţile locale speră să obţină finanţare

În ultimii ani, în comuna Dragu a crescut nivelul de trai, asta şi datorită bunei administraţii conduse de Angelica Lazăr, singura „primăriţă” din judeţul Sălaj. Liberala se află în fruntea comunei din anul 2016, timp în care a încercat să obţină finanţare pentru diverse proiecte care au ca scop dezvoltarea comunei şi implicit, creşterea nivelului de trai. Administraţia locală intenţionează să continue dezvoltarea comunei şi prin noul programul guvernamental „Anghel Saligny”.

În acest sens, Angelica Lazăr, alături de echipa sa din Primărie a pregătit trei proiecte pentru care speră să obţină finanţare. În primul rând, autorităţile locale îşi doresc să continue modernizarea infrastructurii rutiere.

Astfel, urmează să fie depus pe „Anghel Saligny” un proiect pentru modernizarea străzilor din comuna Dragu. Este vorba despre o lungime de 5,65 km, urmând ca la finalul proiectului, toate străzile din comună să fie asfaltate. Al doilea proiect pentru care administraţia locală din Dragu speră să obţină finanţare priveşte înfiinţarea unei reţele de canalizare, dar şi construirea unei staţii de epurare.

Reţeaua de canalizare ar urma să aibă o lungime de aproximativ 23 de kilometri, în localităţile Dragu şi Voivodeni. În ceea ce priveşte staţia de epurare, aceasta ar urma să fie construită în localitatea Dragu. Angelica Lazăr, alături de echipa sa din Primărie a pregătit şi un proiect pentru înfiinţarea unei reţele de gaz metan.

Proiectele sunt pregătite şi urmează să fie depuse la Ministerul Dezvoltării.

„Sper să reuşim să  ducem la bun sfârşit aceste proiecte. Am avut o experienţă cu CNI şi se pare că doar documentaţia a fost mare şi până în prezent, nimeni nu ne zice nimic. Sper ca Programul Anghel Saligny să fie un program care să se ducă la bun sfârşit, pentru că este un program de bun augur. Din bugetul local nu reuşeam să facem aşa ceva niciodată. Ne dorim ca prin aceste proiecte, condiţiile de trai din comuna Dragu să fie mult mai ridicate şi să ajungem şi noi să avem condiţii ca la oraş, să avem toate utilităţile”, ne-a declarat primarul Angelica Lazăr.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie