Connect with us

AUTOMOBILISM

Alexandru Rad câştigă International Karting Masters

Tânărul pilot sălăjean a reuşit o nouă performanţă notabilă în karting-ul românesc, reuşind să se claseze pe locul 1 la importanta competiţie organizată de Karting Masters


Micul Lewis Hamilton de Sălaj a reuşit un nou rezultat mare. Deşi, practic, se află la primul său sezon competiţional, după ce anul trecut a fost mai mult unul de acomodare, Alex Rad a demonstrat că este unul dintre cei mai talentaţi piloţi din ţară, reuşind să devină vicecampion naţional la categoria sa, Mini Rok.

După Romanian Karting Masters, pentru Alex Rad a urmat participarea la International Karting Masters, competiţie pe care avea să o câştige, după cele trei etape disputate.

În prima etapă, la Prejmer, pilotul nostru a reuşit să ocupe locul 1, pentru ca în a doua etapă, desfăşurată la Târgu Secuiesc, să se claseze pe locul al doilea, însă, în ciuda acelei clasări, a rămas liderul clasamentului.

La finele săptămânii trecute, a avut loc la Bucureşti şi ultima etapă a Campionatului Internaţional, etapă la care Alex a întâmpinat mai multe dificultăţi, iar în cele din urmă s-a clasat doar pe locul 4.

Cu toate acestea, nici contracandidaţii săi la locul 1 nu au avut o etapă mai bună, iar la final, când s-a tras linie, Alexandru Rad era pe locul 1, cu 165 de puncte acumulate, cu 11 mai multe decât colegul său de la Formula K, Nicolaie David. La începutul lunii decembrie, la Palatul Parlamentului va avea loc şi Gala International Karting Masters, în cadrul căreia, Alex Rad va primi trofeul aferent câştigătorului acestui sezon de International Karting Masters.

Pentru campionul nostru urmează câteva zile de vacanţă, după care, peste aproximativ două săptămâni, Alex Rad va pleca în Italia, cel mai probabil, la Winter Cup, pe circuitul de la Lonato.

“Sunt foarte bucuros că am reușit să câștig trofeul International Karting Masters. După ce am ajuns vicecampion național la Karting Masters România, în această vară, mi-am dorit mai mult și am luptat cât am putut să fiu primul. A fost multă muncă, dar am reușit. Sunt foarte bucuros, recunosc. Mai ales că am concurat împotriva unor piloți mai experimentați decât mine. La începutul anului, nici prin cap nu îmi trecea că la finalul sezonului voi ajunge să dau interviuri. Vreau să vă mulțumesc că ați fost alături de mine, că m-ați susținut, m-ați încurajat, v-ați uitat la cursele mele și mi-ați ținut pumnii. Am învățat că e important să nu renunț, indiferent ce se întâmplă. Niciun sportiv nu câștigă absolut de fiecare dată dar nu trebuie să te dai bătut. Chiar și accidentat, m-am încăpățânat de fiecare dată să ajung la linia de Finish, să nu abandonez cursa. Mai am câteva zile de vacanță și chiar vreau să mă bucur din plin de ele, mai ales că vacanța de vară mi-am petrecut-o antrenându-mă.”, ne-a declarat Alexandru Rad.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in AUTOMOBILISM