Connect with us

Culturism

FOTO – La aproape 60 de ani, SE ŢINE TARE. Ioan Laslo, la Campionatul Mondial de bodybuilding

Culturistul din Şimleu Silvaniei a urcat din nou pe scenă, într-un concurs de mare anvergură la startul căruia s-au aflat 240 de sportivi din 20 de ţări! La categoria CULTURISM, la care au participat 13 sportivi din şapte ţări – el fiind cel mai vârstinc concurent – Ioan Laslo s-a clasat pe locul 9. Sălăjeanul a urcat pe podium însă la categoria MIXT – sistem OPEN, acolo unde a făcut pereche cu Alina Neagu, actriţă la Teatrul “BACOVIA” din Bacău!

Este clar, Ioan Laslo este unul dintre cei mai longevivi sportivi din judeţul Sălaj. Deşi se apropie cu viteză de “borna”60, culturistul din Şimleu Silvaniei se mai bucură încă de participarea în competiţii oficiale. În weekend, sportivul de 59 de ani a urcat pe scenă la “INBA/PNBA – World Championships 2021 – bodybuilding, fitness, sport model, bikini”. La această ediţie a Campionatului Mondial desfăşurat la Sala Gloria a Teatrului Metropolis din Bucureşti, s-au aflat la start nu mai puţin de 240 de sportivi, iar 214 din 20 de ţări au intrat în concurs.

Ioan Laslo: “Cel mai greu concurs din cariera mea de sportiv”

Ioan Laslo a reprezentat România la CULTURISM (cat. 50 – 60 de ani), categorie considerată cea mai dificilă şi la care a fost cea mai mare concurenţă. În lupta pentru medalii au intrat 13 sportivi din Anglia, Germania, Italia, Grecia, Olanda, Slovacia, Ungaria şi România.

“A fost cel mai greu concurs din cariera mea de sportiv. Toţi participanţii au fost foarte bine pregătiţi. Eu m-am pregătit cât am putut de bine, NATURAL – bineînţeles – , cum am făcut-o dintotdeauna. Aş fi vrut să intru în finala primilor 5, dar a fost extrem de greu. De exemplu, nici măcar sportivul din Italia, care în anul 2019 a fost campion european, nu s-a calificat în finală. Noul campion mondial este un sportiv de 54 de ani din Anglia. La acest nivel, diferenţa de vârstă de 6 – 7 ani se face simţită. Eu – care am fost şi cel mai în vârstă concurent – m-am clasat pe locul 9, iar pentru această clasare mă simt foarte mulţumit”.

Ioan Laslo – CS Gold GYM Şimleu Silvaniei

Medalie de bronz la categoria MIXT

La Mondialele din capitala României, sportivul de 59 de ani din Şimleu Silvaniei a urcat pe scenă şi la MIXT – sistem OPEN, acolo unde a făcut pereche cu Alina Neagu, o sportivă legitimată la CS Hard Body Bucureşti şi care este mai tânără cu 23 de ani. Interesant de spus că partenera de concurs a lui Nelu Laslo este şi actriţă, la Teatrul “BACOVIA” din Bacău!

După o prestaţie superbă, cei doi sportivi au obţinut o medalie de bronz pentru România!

“Ţin s-o felicit pe Alina pentru prestaţia avută, având în vedere faptul că ea a concurat până acum la categoria SPORT MODELşi BIKINI, iar categoria BODYBUILDING este total diferită. În timpul scurt avut la dispoziţie, petrecut cu pregătirea, am reuşit să ne sincronizăm bine şi la poziţiile obligatorii, cât şi la programul liber-ales pe fond muzical”, a spus Ioan Laslo.

Să mai spunem că acesta a fost ultimul concurs al sportivului de la poalele Măgurii la categoria 50-60 ani, deoarece din luna decembrie el va concura la categoria +60 de ani.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 noiembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Culturism