Connect with us

FOTBAL

Primăria Bălan susţine Luceafărul Bălan

Noua administraţie locală susţine Luceafărul, deşi înaintea începerii sezonului s-a pus în discuţie chiar înfiinţarea unei noi echipe, după neînţelegerile cu conducerea Dumbravei Gîlgău, echipă dispărută din peisaj, după mulţi ani în care s-a aflat mereu între primele clasate în Liga a IV-a


În comuna Bălan, fotbalul are o mare tradiţie, Dumbrava Gîlgău fiind echipa fanion a comunei care a activat cu succes la nivel de seniori mulţi ani de zile. În peisaj a apărut şi Luceafărul Bălan, datorită inimosului Radu Pop, cel care a finanţat echipa până a promovat în Liga a III-a. Însă, ulterior, ambele echipe au dispărut, iar noua administraţie din Bălan a încercat să găsească soluţii, astfel încât fotbalul să existe în continuare în comună.

Deşi s-a luat în calcul înfiinţarea unei noi echipe, în cele din urmă, Daniel Pop – primarul comunei Bălan, alături de Radu Pop au decis că “reînvierea” Luceafărului este cea mai bună variantă. Astfel, autorităţile locale sprijină echipa lui Radu Pop, cea care este noua echipă fanion a comunei Bălan.

Luceafărul Bălan evoluează în Liga a IV-a, iar meciurile de pe teren propriu le dispută pe cocheta Gâlgău Arena. Echipa s-a format din mers şi rezultatele nu sunt tocmai pe placul conducerii. Însă, acest lucru se va schimba în pauza de iarnă când lotul va fi întărit.

Alături de primar şi Radu Pop, din conducerea echipei face parte şi Adrian Buda. Antrenorul echipei este Emil Ionaş, cel care s-a ocupat de echipă şi pe vremea când Luceafărul evolua în Campionatul Naţional de Juniori Republicani, iar la Bălan veneau nume precum “U” Cluj, CFR Cluj sau Gloria Bistriţa.

Una peste alta, în acest sezon, Luceafărul Bălan a obţinut o victorie, un egal şi a suferit trei înfrângeri în acest sezon.

“Am vorbit cu domnul Radu Pop şi ne-am înţeles să vină dânsul cu echipa sa, pe care noi să o susţinem. Noi punem la dispoziţie bazele sportive şi oferim şi o finanţare modică, departe de valorile care au fost înainte. Gâlgău Arena este în continuare una dintre cele mai moderne baze din judeţ şi permanent ne ocupăm de îngrijirea acesteia. Însă, şi aşteptările noastre sunt mari, aşa că din iarnă ne propunem să întărim lotul, astfel încât să putem fi în primele 5 în sezoanele viitoare”.

Daniel Pop – primarul comunei Bălan

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL