Connect with us

Actualitate

Primarul din Horoatu Crasnei a depus şase proiecte pe “Anghel Saligny”

Marian Mirişan vrea să continue dezvoltarea comunei, iar în acest sens a pregătit alături de echipa sa din Primărie, nu mai puţin de şase proiecte pe care le-a depus deja pe noul program guvernamental de investiţii


Noul program guvernamental de investiţii “Anghel Saligny” vine în sprijinul administraţiilor locale care speră să obţină finanţare prin acest program pentru dezvoltarea comunităţilor. Şi în Sălaj, mai multe primării au depus diverse proiecte, iar comuna Horoatu Crasnei se află printre fruntaşe, în ceea ce priveşte numărul de proiecte depuse.

Încă de când a devenit primar, Marian Mirişan s-a apucat de treabă şi caută mereu soluţii pentru dezvoltarea comunei pe care o administrează. Astfel, nu avea cum să rateze oportunitatea de a încerca să obţină fonduri prin Programul “Anghel Saligny”.

În acest sens, primarul, alături de echipa sa din primărie, a pregătit nu mai puţin de şase proiecte, pe care le-a şi depus pe noul program guvernamental. Este vorba despre o reţea de canalizare în toată comuna, în valoare de 35.571.842 lei. Un alt proiect vizează extinderea reţelei de apă în localităţile Hurez şi Şeredeiu, localităţi ce nu au putut fi cuprinse în proiectul pe POIM. Valoarea acestui proiect este de 4.231.044 lei.

Infrastructura rutieră este în atenţia autorităţilor locale, iar Marian Mirişan speră să obţină finanţare pentru asfaltarea a aproximativ 12 km de drumuri comunale.

Se doreşte asfaltarea drumurilor de legătură spre Pria, Plesca, Meseşenii de Sus sau Meseşenii de Jos, lungimea totală fiind de 11.800 de metri. Este vorba despre DC79D Hurez - Pria, DC79B Hurez – Plesca, DC79A Stîrciu – Plesca, DC 77B Stîrciu - Şeredeiu, DC 77C Şeredeiu – Meseşenii de Sus, DC 76C Şeredeiu – Meseşenii de Jos şi DC 76B Horoatu Crasnei – Meseşenii de Jos. Valoarea proiectului este de 27.231.689 lei.

Totodată, printr-un proiect separat, administraţia locală de la Horoatu Crasnei speră să obţină finanţare pentru asfaltarea drumului ce face legătura între Stârciu şi Buciumi. Acest proiect a fost depus şi la CNI, unde se află în lista sinteză. Însă, primarul a dorit să depună proiectul şi aici, pentru a fi sigur că va primi finanţare, fiind un proiect important pentru comunitatea locală. Valoarea proiectului este 5.825.318 lei.

Un alt proiect ce a fost depus de primarul Marian Mirişan vizează construirea a nu mai puţin de cinci poduri în comună (1 în Poniţa DC79D, 1 Hurez DC 79B, 1 în Stârciu DC 77B, 1 în Şeredeiu – Valea Şeredenca şi 1 în Horoatu Crasnei pe Chisuţa). Valoarea acestui proiect este de 6.709.367 lei.

Ultimul proiect, dar nu cel din urmă, pentru că proiectele nu le-am enumerat într-o oarecare ordine, este realizarea unui podeţ pe Drumul Comunal DC 79, în localitatea Hurez, în valoarea de 2.472.438 lei.

“Toate proiectele sunt necesare pentru comunitate. Bineînţeles că o să fie un pas important pentru dezvoltarea comunei şi sperăm să se şi aprobe. Chiar dacă nu toate, măcar o parte dintre ele. Ştiu că sunt multe şi de valori foarte mari, dar o să vedem”, ne-a declarat Marian Mirişan – primarul comunei Horoatu Crasnei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate