Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău, la ora adevărului. Vicecampioana susţine primul derby din acest sezon

După trei jocuri în faţa unor adversari mai modeşti, vicecampioana României va susţine vineri primul meci tare din această ediţie a Diviziei A1. Adversara Zalăului este Dinamo Bucureşti, o grupare cu pretenţii la medalii, care vine cu moral bun sub Meseş după două victorii categorice în două derby-uri, cu SCMU Craiova şi Steaua. Din păcate, confruntarea dintre SCM Zalău şi Dinamo se va juca cu sala închisă, însă iubitorii voleiului pot vedea jocul pe TVR 3 

Vineri, ora 17.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”: SCM Zalău – Dinamo Bucureşti

În primele trei etape, SCM Zalău a avut un program mai lejer, dar greul începe din etapa a IV-a, când formaţia zălăuană va susţine primul derby al sezonului. Vineri, de la ora 17.00, vicecampioana României se află în faţa primului examen dificil, urmând să primească vizita celor de la Dinamo Bucureşti.Formaţia antrenată de Marius Lazăr şi Andrei Păun are în faţă o candidată la medalii, care vine după alte două derby-uri reuşite, din care a scos maxim: victorii cu 3 – 0 în faţa Craiovei şi a Stelei! În urma acestor rezultate, Dinamo a urcat pe locul 2, având 8 puncte, la fel ca şi SCM Zalău. Interesant de spus că atât Dinamo, cât şi SCM Zalău au pierdut punct în faţa celor de la Explorări Baia Mare. Dinamo Bucureşti, echipă care în sezonul trecut a ratat play-off-ul, nu mai concepe să nu ajungă în turneul pentru locurile 1 – 4. În acest sens, bucureştenii şi-au întărit lotul în vară, dar în continuare mizează şi pe mulţi voleibalişti care au trecut pe la Zalău: Răzvan Mihalcea, Cristian Bartha, Gabriel Cherbeleaţă, Filip Constantin sau Mihai Mărieş.

Dinamo este o echipă care joacă cu mare ambiţie în acest sezon, după ce în sezonul trecut a ratat lupta pentru medalii. Dinamo este un club care nu concepe să rateze medalii pentru al doilea sezon la rând, ţinânt cont de ce condiţii oferă clubul din Bucureşti. Pe hârtie, Dinamo este favorită, însă cred că avantajul terenului propriu şi mobilizarea băieţilor vor face ca acest meci să fie echilibrat. Dinamo este o echipă valoroasă, echilibrată pe toate posturile şi este o candidată la titlul de campioană” , spune managerul Adrian Feher.

Derby-ul cu Dinamo, doar la TV. Competiţiile sportive, din nou închise pentru public

SCM Zalău a avut parte de un singur meci cu spectatori, cel cu Rapid. Pentru derby-ul cu Dinamo, accesul publicului nu va mai fi permis, deoarece autorităţile au decis ca din această săptămână, competiţiile sportive să fie din nou închise pentru public ca urmare a creşterii alarmante a cazurilor de COVID-19.

“Din păcate va fi un minus pentru noi, deoarece sala va fi goală. Sunt sigur că dacă nu ar fi fost aceste restricţii, am fi avut maxim de persoane aceeptate de regulile care au fost până duminică, cu 50% din sală. Cu siguranţă erau 400 de oameni, care ar fi contat enorm.Fără spectatori, jocul va părea ca unul de antrenament. Este foarte greu să joci cu tribuna goală şi mai ales meciuri puternice. Întâlnim o echipă bună, dar noi vom face tot posibilul să câştigăm meciul, indiferent de scor. Obiectivul numărul unu este să câştigăm jocul, iar dacă vom reuşi 3 puncte va fi excepţional, dacă nu şi un 3 – 2 ar fi foarte bun. În economia campionatului ar fi foarte important să nu pierdem”, spune antrenorul Marius Lazăr.

Şi managerul Adrian Feher este de părere că lipsa spectatorilor la un astfel de derby o dezavantajează pe SCM Zalău.

“Îmi pare rău. Se pare că România este o ţară cu mulţi deştepţi, în  timp ce în Danemarca, Germania şi în toate ţările civilizate lumea are acces la competiţiile sportive. Este un lucru neplăcut să joci fără spectatori, fiindcă sunt meciuri bune, de calitate,  în care aveam nevoie de sprijinul fanilor”, ne-a declarat Feher.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1